У нашому розумінні локшина - це різновид макаронних виробів. Адже є ще і рисова, гречана, і яєчна локшина. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати локшину з морепродуктів.
Гречана локшина з морепродуктами і овочами
Інгредієнти: локшина гречана - 200 г; цукіні - 100 г; баклажани - 100 г; свіжі печериці - 100 г; стручкова квасоля - 50 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; соєвий соус - 20 мл; петрушка - 20 г; кунжут - 15 ст. ложки; варено-морожені креветки - 400 р. Приготування Креветки опускаємо в киплячу воду і після закипання варимо 2 хвилини. Також у киплячу воду опускаємо гречану локшину і варимо 5 хвилин. Печериці, цукіні і баклажани ріжемо соломкою. На сковороді розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо на ньому овочі, квасоля близько 7 хвилин на невеликому вогні. Після цього додаємо креветки, кунжут, соєвий соус , подрібнену петрушку і локшину. Перемішуємо і смажимо близько 2 хвилин, помішуючи.
Рецепт китайської локшини з морепродуктів
Інгредієнти: локшина удон або рисова локшина - 1 упаковка; соус для обжарювання морепродуктів - 5 ст. ложок; креветки - 500 г; гребінці - 500 р. Приготування Локшину замочуємо в окропі, поки вона не зм'якне, потім відкидаємо на друшляк. Креветки розморожуємо і чистимо. На сковороді розігріваємо соус, як тільки він почне закипати, додаємо креветки і гребінці. Обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Потім вимикаємо вогонь, викладаємо локшину і перемішуємо. За смаком можна додати ще трохи соєвого соусу.
Рецепт яєчної локшини з морепродуктами
Інгредієнти: яєчна локшина - 200 г; помідори - 2 шт.; суміш морепродуктів - 600 г; цибуля - 1 шт.; подрібнена петрушка - 1 ст. ложка; подрібнену цибулю - 1 ст. ложка; цибуля зелена (піря) - 2 шт.; соєвий соус - 5 ст. ложок; чебрець - 4 стебла; чорний мелений перець - за смаком; рослинна олія - 30 мл Приготування Яєчну локшину варимо згідно інструкції. Морепродукти промиваємо й обсушуємо. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії хвилини 2 потім додаємо нарізані кубиками помідори, перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини. Перекладаємо підготовлені овочі на тарілку, а в цю ж сковороду викладаємо морепродукти і смажимо на сильному вогні 2-3 хвилини. До морепродуктів додаємо овочі, подрібнену зелень, соєвий соус і чебрець. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин на невеликому вогні. Потім вимикаємо вогонь і даємо настоятися ще 5 хвилин. Яєчну локшину викладаємо на блюдо, в центрі робимо поглиблення і викладаємо морепродукти з овочами.
Рецепт локшини з морепродуктів
Інгредієнти: китайська яєчна локшина - 600 г; креветки, мідії - 300 г; соєвий соус - 30 мл; рисове вино - 1 ст. ложка; херес - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; паростки бамбука - 300 г; зелена цибуля - 3 стебла; солодкий перець - 1 шт.; гострий перець - 1 шт.; рослинна олія - 30 мл; корінь імбиру - 15 р. Приготування Креветки, мідії розморожуємо. Пропускаємо через прес часник. Змішуємо херес, рисове вино, соєвий соус і заливаємо отриманою сумішшю морепродукти. Прибираємо їх в холодильник на півгодини. Гострий і солодкий перець, цибулю і паростки бамбука нарізаємо соломкою, корінь імбиру очищаємо і тремо на дрібній тертці. Китайську яєчну локшину відварюємо. Морепродукти обсмажуємо на рослинному маслі. Потім викладаємо в тарілку, а в цій же сковороді обсмажуємо овочі, потім додаємо локшину, морепродукти і перемішуємо. Локшина з морепродуктами по-китайськи готова.
Рецепт рисової локшини з морепродуктів
Інгредієнти: локшина рисова - 100 г; морепродукти заморожені - 200 г; петрушка, соєвий соус, кунжут - за смаком; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Рисову локшину замочуємо в гарячій воді хвилин на 10 а потім у підсоленій воді відварюємо до готовності. Розморожуємо морепродукти, промиваємо їх і обсушуємо. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, додаємо подрібнений часник і обсмажуємо його. Після цього викладаємо морепродукти, солимо і перчимо їх по смаку. Готуємо 3 хвилини, а потім вливаємо соєвий соус. Ще хвилини через 3 додаємо кунжут. Перемішуємо і викладаємо рисову локшину. Знову все акуратно перемішуємо. Розкладаємо страву по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню петрушки і подаємо до столу.