З появою у продажу каннеллоні, листів для лазаньї і великих черепашок, на наших столах також з'явилися і традиційні італійські фаршировані макарони. Ситне і смачне блюдо чудово підходить для приготування до вечері з келихом вина.
Рецепт макаронів, фаршированих фаршем
Цей класичний рецепт приготування великих фаршированих макаронів каннеллоні, виручить вас в тому випадку, якщо до званого вечері потрібно подати гарантовано смачне і просте у приготуванні блюдо.
Інгредієнти: яловичий фарш - 1 кг; оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; томатний соус - 1 л; цукор - за смаком; каннеллоні - 400 г; вершкове масло - 50 г; борошно - 50 р; молоко - 600 мл; сир м'який - 140 г; пармезан - 140 р. Приготування Яловичий фарш обсмажуємо на сухій сковороді близько 10 хвилин. Готовий фарш прибираємо зі сковороди, а на його місце вливаємо олію і кладемо подрібнену цибулю. До цибулі кладемо пропущений через прес часник і готуємо ще хвилину. Заливаємо вміст сковороди томатним соусом, додаємо трохи цукру і тушкуємо все разом хвилин 20.
Для другого соусу на сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому борошно протягом хвилини. Борошняну суміш заливаємо молоком і залишаємо все покипіти пару хвилин. Як тільки молоко загусне, додаємо до нього м'який сир і перемішуємо, щоб соус став однорідним.
Половину готового соусу виливаємо у форму для випікання. Яловичим фаршем начиняємо наші каннеллоні і викладаємо їх поверх основи з соусу. Зверху покриваємо макарони залишилися червоним соусом і білим сирним соусом. Посипаємо верхівку страви тертим пармезаном і ставимо в блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Рецепт фаршированих макаронів в мультиварці також досить простий. Каннеллоні поливаємо соусом, посипаємо тертим сиром і залишаємо готуватися в режимі "Випічка" 1 год. Варто зауважити, що в цьому випадку попереднє відварювання трубочок каннеллоні також не потрібно.
Рецепт макаронів черепашок, фаршированих фаршем
Рецепт фаршированих макаронів черепашок аналогічний попереднім рецептом, але тут вже готовий фарш ми будемо використовувати у складі м'ясного рагу з безліччю спецій, що володіє куди більш яскравим смаком і ароматом.
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; часник - 6-8 зубчиків; ріпчаста цибуля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; сушений орегано - 2 ч. ложки; сушений базилік - 1 ст. ложка; яловичий фарш - 500 г; черепашки - 500 г; соус томатний - 1 л; курячий бульйон - 250 мл; шпинат заморожений - 500 г; сир - 3 ст.; мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; тертий пармезан - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; сир моцарелла - 300 р. Приготування У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому яловичий фарш до золотистого кольору. Приправляємо фарш усіма спеціями і травами зі списку інгредієнтів.
Окремо підрум'янюємо ріпчасту цибулю з часником. Пасеровані овочі додаємо до фаршу і перемішуємо. Заливаємо фарш томатним соусом , курячим бульйоном і тушкуємо на середньому вогні близько 10-15 хвилин.
Черепашки відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Розморожуємо Шпинат і розтираємо з сиром і яйцем. Додаємо до сиру половину натертого сиру моцарелла. Сирну начинку заправляємо сіллю і перцем.
На дно форми виливаємо половину соусу. Черепашки починаємо сирною сумішшю і кладемо у форму. Зверху виливаємо залишки м'ясного соусу, посипаємо блюдо залишилися сиром. Запікаємо черепашки в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин. Подаємо страву до столу гарячим.