Хочете побалувати себе чимось смачним на вечерю, нехай це буде паста з сьомгою. У компанії з келихом улюбленого вина, така страва стане чудовим завершенням дня.
Рецепт пасти з сьомгою
Інгредієнти: паста - 450 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; часник - 1-2 зубчики; червоний цибуля - 2 шт.; сьомга - 450 г; вершки - 300 мл; петрушка. Приготування Відварюємо Пасту згідно інструкції на упаковці. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і часник протягом 3-4 хвилин або до тих пір, поки цибуля не стане м'яким.
Поки цибуля готується, філе сьомги нарізаємо кубиками. Відправляємо рибу на сковороду і заливаємо все вершками. Через 5 хвилин шматочки сьомги повинні повністю приготуватися.
Змішуємо пасту з соусом, не забувши попередньо приправити його сіллю і перцем за смаком. Готову страву посипаємо зеленню петрушки.
Рецепт пасти фетучіні з сьомгою і з помідорами
Інгредієнти: паста фетучіні - 225 г; оливкова олія; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; сушений орегано - 1 ч. ложка; філе сьомги - 300 г; помідори - 500 г; сухе біле вино - 1/4 ст.; сир пармезан - 1 /4 ст. Приготування Відварюємо Пасту в киплячій підсоленій воді і заправляємо невеликою кількістю оливкової олії.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане м'якою, додаємо до нього сіль, перець, орегано і шматочки сьомги . Обсмажуємо сьомгу протягом пари хвилин, після чого додаємо нарізані кубиками томати і заливаємо все вином. Доводимо рідина на сковороді до кипіння і випариваем вино хвилин 10. Змішуємо готовий соус з пастою і посипаємо блюдо сиром.
За аналогією така паста з сьомгою готується і в мультиварці. Скористайтеся режимом "Випічка" при готуванні соусу.
Паста з солоною сьомгою
Інгредієнти: спагетті - 225 г; сіль, перець - за смаком; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; кедрові горіхи - 1 /4 ст.; вершки - 1/4 ст.; лимонний сік і цедра - за смаком; слабосолона сьомга - 140 г; сухе біле вино - 1/3 ст. Приготування Відварюємо спагетті в підсоленій воді. Готову пасту заправляємо олією. На сковороді обсмажуємо цибулю з часником, заливаємо їх вином, лимонним соком і додаємо цедру. Як тільки рідина випарується наполовину - додаємо вершки. Через 3-4 хвилини, змішуємо пасту з вершковим соусом і скибочками сьомги. Перед подачею пасту зі слабосоленої сьомгою слід посипати кедровими горішками.
Паста з сьомгою і брокколі
Інгредієнти: суцвіття брокколі - 1 ст.; паста відварна - 2 ст.; сьомга - 200 г; молоко - 1 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; борошно - 1 ч. ложка; мускатний горіх - щіпка. Приготування Суцвіття брокколі готуємо на пару. Пасту варимо згідно інструкції. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно. Змішуємо обсмажену муку з молоком, додаємо дрібку мускатного горіха. Даємо соусу покипіти до загустіння і кладемо в нього шматочки сьомги і брокколі. Як тільки сьомга буде готова, соус змішуємо з пастою.
Паста з креветками і сьомгою
Інгредієнти: креветки - 500 г; сьомга - 300 г; сік і цедра 1/2 лимона; часник - 2 зубчики; вершкове масло - 1 ст. ложка; вершки - за смаком; сіль, перець - за смаком; паста. Приготування Відварюємо Пасту згідно з вказівками на упаковці. На вершковому маслі швидко обсмажуємо часник і додаємо до нього креветки з сьомгою. Готуємо все 1-2 хвилини. Додаємо на сковороду лимонний сік і цедру, заливаємо морепродукти вершками. Через 2-3 хвилини приправляємо все за смаком і змішуємо соус з пастою. Подаємо блюдо гарячим, посипавши пасту тертим пармезаном.