Вернуться назад Распечатать

Паста з печерицями

Паста з печерицями
Печериці, як найбільш доступні та поширені гриби на ринку, не рідко з'являються на наших столах. Ще одним рецептом з участю цих грибів може стати смачна та ситна паста.

Рецепт пасти карбонара з печерицями


Інгредієнти:

  • спагетті - 400 г;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • печериці - 400 г;

  • бекон - 75 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • петрушка - 1 /4 ст.;

  • пармезан - 50 р.


  • Приготування
    Відварюємо спагетті у підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому шматочки грибів і бекону 5-6 хвилин або до тих пір, поки бекон не стане хрустким.
    Відварені спагетті змішуємо з грибами і беконом, вливаємо збиті яйця, подрібнену зелень, і ще раз ретельно все перемішуємо. Від тепла спагетті і грибів яйце має ущільнитися, але не згорнуться, якщо цього не сталося - злегка підігрійте пасту з беконом і печерицями на сковороді.
    Подавати пасту карбонара слід, посипавши тертим пармезаном і невеликою кількістю подрібненої зелені. Келих вина не обов'язковий, але дуже бажаний.

    Рецепт пасти з печерицями і помідорами


    Інгредієнти:

  • паста - 300-400 г;

  • оливкова олія - 1 ч. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • печериці - 250 г;

  • томати у власному соку - 1 1/2 ст.;

  • базилік - 1 пучок;

  • томатна паста - 1 1/2 ст. ложки;

  • сушений орегано, чебрець - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо пасту протягом 7-10 хвилин. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і часник протягом 5 хвилин. До цибулевої пассеровке додаємо нарізані гриби і томати у власному соку , продовжуємо готування ще 8-10 хвилин. Вміст сковороди змішуємо з томатною пастою і травами. Уварюємо соус до загустіння на середньому вогні, не забуваючи постійно помішувати, а потім змішуємо його з відвареної пастою.

    Паста з креветками і печерицями


    Інгредієнти:

  • спагетті - 350 г;

  • вершкове масло - 1/2 ст.+2 ст. ложки;

  • гриби - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • крем-сир - 150 г;

  • свіжа петрушка;

  • креветки - 250 р.


  • Приготування
    Відварюємо спагетті в підсоленій воді згідно з інструкцією. Тим часом на сковороді розтоплюємо 2 столові ложки олії і обсмажуємо на них нарізані печериці. Готові гриби перекладаємо на тарілку, а на їх місці розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому часник протягом 30 секунд. Змішуємо обсмажену часник з крем-сиром, додаємо нарізану зелень і уварюємо соус 5 хвилин. При необхідності можна підлити трохи води або бульйону.
    Креветки відварюємо або обсмажуємо на сковороді у вершковому маслі, після чого додаємо в сирний соус разом з грибами. Перемішуємо готовий соус зі спагеті і подаємо пасту з печерицями, креветками і сиром до столу.

    Паста з куркою і печерицями


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • марсала - 3/4 ст.;

  • курячий бульйон - 1/2 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • паста - 500 г;

  • тертий пармезан - 1 ст.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка.


  • Приготування
    Паста з печерицями
    Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін, остуджуємо і нарізаємо соломкою.
    Відварюємо Пасту в киплячій воді, а тим часом на суміші оливкової і вершкового масла припускаємо печериці з цибулею. Як тільки цибуля стане м'яким, вливаємо на сковороду вино, вершки і бульйон. Як тільки рідина закипить - зменшуємо вогонь і варимо соус до загусання. Кладемо в густий соус курятину і змішуємо його з пастою. Подаємо пасту з печерицями і вершками відразу ж після приготування, посипаємо подрібненою зеленню і невеликою кількістю тертого пармезану.