Паста - або як кажуть на пострадянському просторі «макаронні вироби» - один з найбільш популярних продуктів у багатьох країнах світу. Якщо паста виготовлена з твердих сортів пшениці (шукайте на упаковці напис «група А»), то за уязика правильного приготування - це корисний і смачний продукт. Паста зручна ще й тим, що готується дуже швидко.
Зрозуміло, макарони краще всього з соусами і іншими добавками. Розповімо, як готувати пасту з ікрою. Яку для цього використовувати ікру - питання доступності того чи іншого продукту, а також особистих переваг.
Паста з червоною ікрою у вершковому соусі
Інгредієнти: якісна паста будь-якого виду (тобто, макаронні вироби) у потрібній кількості; ікра червона, малосольна готова. Для соусу:
вершки натуральні молочні середньої жирності; часник; гострий червоний перець; лимон; зелень різна свіжа для оформлення (петрушка, кріп, базилік, кінза та ін). Приготування Спочатку готуємо соус: вершки додаємо в продавлений часник і заправляємо гострим червоним перцем. Нехай поки вершковий соус настоюється.
У киплячу в каструлі воду закидаємо пасту варимо al dente протягом 8-10 хвилин, не більше, і відкидаємо на друшляк. У промиванні якісна паста не потребує. Розкладаємо готові макарони в порційні тарілки, поливаємо соусом (його можна процідити через ситечко). Зверху кладемо потрібну кількість ікри. Скроплюємо соком лимона. Подаємо із зеленню. Перед їжею перемішуємо виделкою. Хліб не потрібен. До такого вишуканої страви можна подати келих легкого столового білого або рожевого вина, граппи, джину, горілки або ягідної настоянки.
Страву можна дещо ускладнити і зробити більш цікавим, подати пасту з ікрою і шматочками сьомги або лосося, добре також додати варені очищені креветки - так взагалі вийде розкішно.
Якщо хочете надати страві паназіатський відтінок, додайте в вершковий соус трохи соєвого соусу .
Зрозуміло, замість дорогої лососевої ікри підійде і будь-яка інша малосольна гра, бажано, від
морської риби, але можна використовувати і щучу ікру, наприклад.
Ну, і нарешті, зварену пасту можна подати з ікрою «заморської», баклажанної, так теж буде дуже смачно, особливо якщо ікра домашнього приготування.
Випікати на деку або на гратаре баклажани. В процесі перевертайте їх на різні боки, щоб запекти рівномірно. Остудіть баклажани (можна під холодною водою, зніміть шкірку і порубаєте ножем. Додайте трохи рослинного масла і продавлений часник. Якщо подаєте баклажанну ікру з пастою, можна подати гострий томатний соус або майонез (краще домашнього приготування).