Іноді дуже хочеться приготувати на вечерю щось незвичайне, екзотичне, ну і, звичайно ж, смачне. Наприклад, не просто відварити картоплю і посмажити котлети, а зробити незвичайний картопля з сюрпризом - фаршировані м'ясним фаршем. Приготування такої страви не займе багато часу, але результат здивує і порадує всіх. Давайте розглянемо з вами, як приготувати фарширований картопля з різноманітними начинками.
Фаршировані м'ясним фаршем картоплю
М'ясний фарш можете брати на свій розсуд. Це може і яловичина і свинина, і курка. Просто картопля, фарширований свининою, виходить більш ароматним і соковитим.
Інгредієнти: картопля - 6-7 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; морква - 1 шт.; фарш м'ясний - 400 г; сметана - 300 г; томатна паста - 1 ст. ложка; олія рослинна; сіль, перець - за смаком. Приготування Для початку потрібно помити картоплю, почистити і розрізати вздовж навпіл. За допомогою ножа акуратно видалити серцевину, щоб не пошкодити краю - залишаємо тільки дно і стінки товщиною 05 див. Приготовані «човники» з картоплі кладемо в злегка підсолену воду і залишаємо на 15 хвилин. В цей час дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
Моркву натираємо на середній тертці і додаємо до цибулі. Через пару хвилин кладемо в овочеву обжарку фарш і перемішуємо, даємо майбутньої начинці посмажитися хвилин 5 солимо, перчимо. Кожну «човник» з картоплі фаршируємо отриманим фаршем. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього картопляні «човники». В окремій тарілці змішуємо сметану з томатною пастою, солимо і заливаємо отриманим соусом картоплю. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Фарширований фаршем картоплю в духовці готовий! Перед подачею на стіл, не забудьте посипати блюдо дрібно посіченою зеленню, щоб надати соковитому страви яскравий вигляд.
Картопля, фарширована салом
Інгредієнти: картопля - 6-7 шт.; шмат сала - 400 г; часник - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Робимо картопляні човники і кладемо в підсолену воду. Сало і часник ріжемо дуже дрібно. І цим фаршем начиняємо картопляні «човники». Деко трохи посипаємо крупною сіллю і ставимо на неї наш картопля, фарширований салом. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 30 хвилин. Готова картопля просто тане у роті. Переконайтеся в цьому самі. Приємного вам апетиту!