Вернуться назад Распечатать

Яловичина в горщиках в духовці

Яловичина в горщиках в духовці
Що робити, якщо ви купили вирізку не наймолодшою корови? Запечіть її в горщиках! Для такого м'яса яловичина цей спосіб приготування чудово підходить. Воно вийти особливо ніжним і м'яким. А якщо додати до нього овочів, м'ясо просочиться їх соком, наповниться ароматом спецій і буде танути в роті. І ще - це дуже просто! Покришити яловичину в горщики, відправили в духовку і «забули» на час, поки ваш будинок не наповнитися смачними м'ясними запахами. Ось чому рецептів яловичини в горщиках так багато і вони настільки популярні.

Яловичина тушкована в горщику зі сметаною


Інгредієнти:
Для м'яса:

  • яловичина - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 4 шт.;

  • масло рослинне - 6 ст. ложок.


  • Для соусу:

  • борошно - 1/2 ст. ложки;

  • сметана - 1 склянка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати яловичину в горщику? Обмиемо м'ясо в холодній воді, висушим його паперовим рушником, видаляємо жили, зайвий жир і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки. Цибулю ріжемо півкільцями. На дно кожного горщика виливаємо ложку олії, викладаємо м'ясо з цибулею, солимо і перемішуємо. Накриваємо кришкою і відправляємо на півтори години в духовку, розігріту до 180 градусів.
    Для соусу змішуємо борошно з сіллю, гірчицю і сметану. Можна додати жменю попередньо замочених сушених грибів. Аромати перемішаються і вийти просто чарівно. Заливаємо соус в горщики і витримуємо ще півгодини в духовці на повільному вогні.

    Яловичина з овочами в горщику


    Інгредієнти:

  • яловичина - 800 г;

  • баклажани - 600 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідори - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • петрушка - 1 пучок;

  • масло рослинне - 1/3 ст.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Підготуємо м'ясо як у попередньому рецепті. Далі обсмажуємо шматочки яловичини разом з нарізаним кубиками луком і морквою. На окремій сковороді смажимо скибочки баклажанів, перцю і помідори (ви можете взяти свій улюблений набір овочів - страва від цього тільки виграє - не бійтеся експериментів на кухні). З'єднуємо м'ясо з овочами, закладаємо в горщики, солимо, перчимо. Накриваємо кришками, і годину запікаємо в духовці на повільному вогні.

    Додаємо до запеченої в духовці яловичині роздавлений часник і рубану зелень петрушки. Тримаємо під закритими кришками кілька хвилин. Подаємо блюдо гарячим, зі сметаною або майонезом.

    Яловичина з рисом в горщику


    Інгредієнти:

  • яловичина - 250 г;

  • коричневий рис - 1 склянка;

  • імбир (тертий) - 2 ч. ложки;

  • мигдаль (подрібнений) - 3 ст. ложки;

  • брокколі - 200 г;

  • соєвий соус - 3 ч. ложки;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Підготовлене м'ясо нарізаємо і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з мигдалем, імбиром і брокколі хвилин 5.
    Викладаємо половину яловичини в горщики, додаємо промитий рис, а зверху - знову м'ясо. Слід враховувати, що крупа збільшитися в обсязі і заповнювати горщики слід не більше ніж на 2/3. Заливаємо гарячою кип'яченою водою на два пальці вище рівня м'яса. Рівномірно розподіляємо по горщикам соєвий соус. Можна додатково посолити і поперчити. Відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів. Якщо за цей час рис не приготується, а вода вже википіла, додамо трохи окропу і потримаємо ще 3-5 хвилин.

    Яловичина в горщику з картоплею


    Інгредієнти:

  • телятина - 1 кг;

  • картопля - 10 шт.;

  • чорнослив - 100 г;
  • Яловичина в горщиках в духовці

  • цибуля - 3 шт.;

  • петрушка, кріп - 1 пучок;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Підготовлене м'ясо нарізаємо і обсмажуємо з цибулею, викладаємо в горщики. Додаємо нарізану шматочками картоплю, половинки чорносливу. Відправляємо нудитися в духовку на повільному вогні близько години. За 5 хвилин до готовності додаємо в горщики дрібно нарубану зелень.