Комбінація будь-яких овочів, обсмажених в клярі, називається темпура. Це блюдо прийшло до нас з Азії і дуже полюбилося російського народу. В ідеалі, там ще має бути риба, але наші господині готують без неї. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування овочів в клярі.
Помідори в клярі
Інгредієнти: помідори - 2 шт.; сир - 100 г; яйця - 2 шт.; майонез - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; сіль, чорний перець, зелень петрушки - за смаком; олія - для смаження. Приготування Для початку приготуємо всі інгредієнти окремо. Беремо сир натираємо його на дрібній тертці. Яйця розбиваємо в іншу миску, додаємо майонез і акуратно збиваємо. Кладемо в яєчну суміш тертий сир, борошно, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо, наш кляр готовий. Тепер беремо помідори, моєму, обдаємо окропом і акуратно знімаємо з них шкірку. М'якоть нарізаємо кільцями шириною близько 1 див. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію і запалюємо. Кожен кружечок помідорів акуратно опускаємо в кляр і обсмажуємо на сковороді з двох сторін. Викладаємо помідори в клярі на красиве блюдо і прикрашаємо гілочками петрушки.
Баклажани в клярі з помідорами
Інгредієнти: баклажани - 1 шт.; помідори - 1 шт.; часник - 1 зубчик; майонез - 100 г; яйця - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Баклажани миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо в глибоку тарілку і солимо, щоб з них вийшла гіркота. Не гаючи часу, розбиваємо яйця, солимо і збиваємо до утворення пишної піни. Додаємо борошно, стільки, щоб тісто було не дуже густий. Баклажани віджимаємо від соку, мачає в кляр і смажимо з обох сторін на сковороді. Потім беремо готове коліщатко, змащуємо майонезом, зверху кладемо скибочку помідора і накриваємо другим баклажаном. Баклажани в клярі з помідорами готові.