Вернуться назад Распечатать

Овочі в клярі

Овочі в клярі
Комбінація будь-яких овочів, обсмажених в клярі, називається темпура. Це блюдо прийшло до нас з Азії і дуже полюбилося російського народу. В ідеалі, там ще має бути риба, але наші господині готують без неї. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування овочів в клярі.

Помідори в клярі


Інгредієнти:

  • помідори - 2 шт.;

  • сир - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, чорний перець, зелень петрушки - за смаком;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Для початку приготуємо всі інгредієнти окремо. Беремо сир натираємо його на дрібній тертці. Яйця розбиваємо в іншу миску, додаємо майонез і акуратно збиваємо. Кладемо в яєчну суміш тертий сир, борошно, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо, наш кляр готовий. Тепер беремо помідори, моєму, обдаємо окропом і акуратно знімаємо з них шкірку. М'якоть нарізаємо кільцями шириною близько 1 див. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію і запалюємо. Кожен кружечок помідорів акуратно опускаємо в кляр і обсмажуємо на сковороді з двох сторін. Викладаємо помідори в клярі на красиве блюдо і прикрашаємо гілочками петрушки.

    Баклажани в клярі з помідорами



    Інгредієнти:

  • баклажани - 1 шт.;

  • помідори - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • майонез - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;
  • Овочі в клярі

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо в глибоку тарілку і солимо, щоб з них вийшла гіркота. Не гаючи часу, розбиваємо яйця, солимо і збиваємо до утворення пишної піни. Додаємо борошно, стільки, щоб тісто було не дуже густий. Баклажани віджимаємо від соку, мачає в кляр і смажимо з обох сторін на сковороді. Потім беремо готове коліщатко, змащуємо майонезом, зверху кладемо скибочку помідора і накриваємо другим баклажаном. Баклажани в клярі з помідорами готові.