Ніжна і розсипчаста м'якоть запеченого картоплі - надзвичайно корисне блюдо, оскільки при запіканні у фользі в бульбах залишається максимальна кількість вітамінів і мікроелементів. Як приготувати картоплю у фользі запечений в духовці знає кожна господиня, однак варіацій приготування цієї страви безліч. Деякі з рецептів ми і хочемо поділитися з вами.
Горбуша з картоплею в фользі
Двічі горбуша, запечена з картоплею в фользі - вишукане блюдо, яке ідеально підійде до легкого вечері в поєднанні з овочевим салатом.
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; зелена цибуля - пучок; сметана - 1/2 склянки; молоко - 1/3 склянки; вершкове масло - 3 1/2 ст. ложки; хрін (консервований, або тертий) - 3 ст. ложки; горбуша (гарячого копчення) - 130 г; сир «Пармезан» - 30 г; сіль, перець. Приготування Картоплю миємо, сушимо, викладаємо на деко і запікаємо 50 хвилин при 200 градусах. Надрізаємо бульби на 2/3 залишаємо 1/4 частину м'якоті в картоплі, а решта дістаємо ложкою. Змішуємо м'якоть з усіма інгредієнтами в блендері і поміщаємо тому в картоплю. Обертаємо бульби фольгою й запікаємо 15 хвилин при 200 градусах.
Картопля запечена у фользі з начинкою з горбуші подавайте до салату з руколи, томатів і крес-салату.
Картопля з м'ясом у фользі
Свинина в фользі з картоплею виходить особливо ніжною, оскільки щільний конверт з фольги дозволяє зберегти всі соки і аромат і уникнути пригорання. Приготуйте таку страву, і результат перевершить всі ваші очікування.
Інгредієнти: філе свинини - 600 г; картопля - 400 г; цибуля порей - 1 стебло; сухе червоне вино - 80 мл; сіль, перець, оливкова олія. Приготування Нарізаємо картоплю і ставимо варитися до напівготовності. Свинину нарізаємо шматочками, відбиваємо і обсмажуємо так, щоб м'ясо злегка «схопилося», але не почало віддавати сік. На 2 шари фольги викладаємо «подушку» з нарізаного порею, потім шар м'яса, і наостанок шар картоплі. Все солимо і перчимо, загортаємо фольгу на манер конверта, залишивши один бік не запечатаної, в неї то і заливаємо вино і оливкову олію. Гарненько защипуємо краю конверта і відправляємо його в духовку на 40 хвилин при 180 С.
Картопля з м'ясом у фользі можна також приготувати і використовуючи фарш. Обсмажте фарш до напівготовності з улюбленими спеціями і начиніть їм картоплю, аналогічно попередньому рецепту. Готовий картопля з фаршем запечений у фользі посипте тертим сиром і подайте гарячими з скибочкою чіабати і яєчнею - ідеальний обід.
Картопля у фользі з сиром
Цей рецепт картоплі, запеченої у фользі, найбільш простий і дієтичний, запам'ятається вам своїм тонким прованським смаком і ніжною консистенцією.
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; шинка прошутто - 100 г; вершковий сир - 50 г; сир «Чеддер» - 50 р; сир «Пармезан» - 50 р; яйце - 1 шт.; розмарин, чебрець - щіпка; сіль, перець, оливкова олія. Приготування Картоплю чистимо, розрізаємо навпіл і запікаємо 50 хвилин при 200 градусах. З готових бульб виймаємо м'якоть. У міксері змішуємо всі інгредієнти, крім яйця, з м'якоттю картоплі. Коли суміш буде гладкою, вбиваємо яйце і перемішуємо ще раз. Фаршируємо картопляні половинки і щільно загорнути їх прошутто (ця шинка додасть прокопченности страві). Загортаємо картоплини у фольгу і запікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.