Багато господинь знають, що рис - це дуже корисний для нашого організму злак. Він ідеально підходить тим, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям, так і тим господиням, які обирають здорове і правильне харчування для своєї сім'ї. Рис дуже поживний і містить багато білків, а в купе з овочами він становить ідеальний гарнір.
Приготування рису з овочами
Інгредієнти: рис - 1 ст.; вода - 15 ст.; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; рослинне масло - 100 г; консервований горошок - 3 ст. ложки; кукурудза консервована - 3 ст. ложки; сіль. Приготування Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Додайте до нього нарізану брусочками моркву. Рис добре промийте, висипте в сковороду до цибулі, залийте водою. Трохи посоліть, поставте на сильний вогонь і тушкуйте до випаровування води. Як тільки майже вся вода випарується, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і доведіть овочі з рисом до повної готовності. Приготований рис, перемішати з овочами, додати кукурудзу та горошок, після чого ще раз перемішайте. Такий рис з овочами ви можете подавати до столу і як гарнір, і як окрему страву.
Рис з яйцем і овочами
Цей гарнір чудово підходить до страв з риби і морепродуктів. Рис, смажена з овочами, дуже ситний сам по собі, тому використовуючи його як гарнір, не варто переборщувати з порціями.
Інгредієнти: рис - 200 г; морква - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; горошок - 5 ст. ложок; кукурудза - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; часник - 2 зубчики; рослинна олія; соєвий соус. Приготування Як же приготувати рис з овочами? Рис відваріть до готовності, але так щоб він не розм'як. Промийте його і викладіть на друшляк. Невелику цибулину дрібно наріжте і злегка обсмажте на рослинному маслі. Моркву наріжте брусочками і додати до цибулі. Трохи пригасите і додайте нарізаний соломкою болгарський перець. Тушкуйте на середньому вогні ще 5 хвилин, після чого додайте роздавлений часник і рис. Все добре перемішайте і полийте соєвим соусом на ваш смак. Додайте кукурудзу і горошок. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 5 хвилин. В окремій ємності збийте яйце і влийте його в рис, постійно помішуючи. Як тільки яйце буде готове, вимкніть вогонь і подавайте рис.
Рис з овочами в горщиках
Влітку, коли особливо багато овочів, можна вдосталь поекспериментувати на кухні. Овочі це невичерпне джерело вітамінів, а рис з овочами в духовці не тільки корисний, але і досить легкий для травлення. Що так важливо для здоров'я вашої сім'ї.
Інгредієнти: рис - 1/2 ст.; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; баклажан - 1 шт.; консервована кукурудза; зелень, рослинна олія; сіль, спеції. Приготування Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на олії. Додайте моркву нарізану тонкою соломкою і перець кубиками. Тушкуйте ще 5 хвилин, після чого додайте баклажани, так само нарізані кубиками. Дайте баклажанів трохи потушиться, після чого додайте нарізані часточками помідори,
зелень і спеції. Посоліть овочі, додайте промитий рис, добре перемішайте і розкладіть по горщикам. Залийте рис з овочами будь бульйоном на ваш смак і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. В кінці приготування додайте до рису кукурудзу, перемішайте і подавайте на стіл.
Як зробити рис з овочами, залежить тільки від вас. Ви можете тушкувати і смажити будь-які овочі, а потім додавати вже відварений рис. Так само ви можете гасити рис разом з овочами в бульйоні. Підбирайте ідеальний рецепт для себе, враховуючи смаки всіх ваших домочадців, і тоді все обов'язково залишаться задоволеними.