Вернуться назад Распечатать

Картопля з вершками

Картопля з вершками
Картопля з вершками - дуже просте у приготуванні блюдо, яке прикрасить будь-який, навіть сімейний, стіл. У фіналі картопелька виходить дуже смачною і ніжною. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі! Давайте розглянемо з вами рецепти приготування картоплі з вершками в духовці.

Картопля, запечена з вершками


Інгредієнти:

  • картопля - 700 г;

  • вершки 20% - 200 мл;

  • часник;

  • сир - 100 г;

  • зелений лук, зелень - для прикраси;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Беремо картоплю чистимо, ріжемо на кілька шматочків і обсмажуємо на сковороді до появи рум'яної скоринки. Потім беремо форму для запікання і змащуємо її маслом. Викладаємо у форму картоплю, солимо і приправляємо спеціями. Посипаємо картоплю січеною зеленню і часником і все ретельно перемішуємо. На завершення всього поливаємо наш картоплю вершками так, щоб вони закрили всю картоплю повністю. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 25 хвилин. Готовність картоплю з вершками і сиром перевіряємо за допомогою виделки або ножа. Ось бачите, не минуло й години, а ароматний і дуже смачний картоплю з вершками в духовці готовий! Подаємо страву до столу і запрошуємо всіх на вечерю.

    Картопля з вершками і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • гриби - 400 р;

  • часник - за смаком;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • жирні вершки - 300 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень петрушки для прикраси.
  • Картопля з вершками


    Приготування
    Перед самим початком приготування картоплі з грибами та вершками, включаємо духовку і виставляємо на 200°, щоб вона гарненько нагрілася. Потім беремо картоплю, миємо, нарізаємо скибочками і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Додаємо сіль, перець за смаком і перемішуємо. На іншій сковороді обсмажуємо порізані гриби і додаємо трохи олії. Як тільки картопля почне покриватися скоринкою, додаємо до нього дрібно порізаний часник і акуратно вливаємо трохи вершків. Зменшуємо вогонь і тушкуємо картоплю близько 5 хвилин, поки вершки трохи не загустеют.
    У форму для випічки викладаємо картоплю, гриби, додаємо сіль, перець, вершки і дрібно порізану зелень петрушки. Все добре перемішуємо і відправляємо на 20 хвилин у духовку. По закінченню часу дістаємо готове блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої петрушки і подаємо до столу.