Картопляні котлети подобаються всім без винятку. Готуються вони дуже швидко і легко, виходять смачними, ніжними і просто тануть у роті. Картопляні котлети відмінно підійдуть до м'яса або риби. Якщо вам набридло стандартне приготування картоплі, то зробіть ці котлетки! А з цікавими рецептами приготування картопляних котлет ви можете ознайомитися прямо зараз.
Картопляні котлети з сиром - рецепт
Інгредієнти: картопля - 7 шт.; сир - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; борошно - 2 ст. ложки; зелень; сіль - за смаком. Приготування Давайте розглянемо з вами як швидко зробити смачні картопляні котлети. Отже, беремо картоплю миємо, чистимо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Остуджуємо і добре розминаємо в пюре. Додаємо тертий на крупній тертці сир і перемішуємо. Цибулю чистимо, ріжемо кубиками й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо в картопляне пюре цибулю, зелень і трохи борошна. Замішуємо в однорідну масу і солимо за смаком. Формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо з обох сторін на розігрітій сковороді в рослинному маслі.
Картопляні котлети в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; яйце - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; вода - 500 мл; сіль - за смаком. Приготування Картоплю чистимо і розрізаємо навпіл. У чашу мультиварки наливаємо воду і кладемо в неї картоплю. Включаємо мультиварку на режим «Варка» на 30 хвилин. Потім зливаємо всю воду, а з картоплі робимо пюре. Чекаємо, поки воно охолоне, додаємо яйце і сіль. Все добре перемішуємо. Формуємо котлети потрібного розміру і викладаємо їх по одній в ємність мультиварки, змащену рослинним маслом. Виставляємо програму «Смаження» і смажимо кожну котлету з обох сторін по 5 хвилин. Котлети в мультиварці готові! Якщо у вас немає мультиварки, то можете викласти сформовані картопляні котлети на деко і запекти в духовці.
Картопляні котлети з капустою
Інгредієнти: картопля - 500 г; капуста - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; панірувальні сухарі - 05 ст.; сіль - за смаком. Приготування Картопля очищаємо від шкірки і варимо в трохи підсоленій воді до повної готовності. Потім розминаємо його в пюре і відставляємо в сторону. Беремо цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Капусту тонко шаткуємо й обсмажуємо на окремій сковороді. До розім'ятого картоплі додаємо вершкове масло, яйця і гарненько перемішуємо. Кладемо цибулю і капусту, солимо за смаком і ретельно вимішуємо. З отриманої маси ліпимо котлетки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі з обох боків до появи рум'яної апетитною скоринки. Готові картопляні котлетки можна подавати на стіл як окреме блюдо з овочевим салатом і сметаною, або вони можуть виступати як гарнір до риби або м'яса.
Картопляні котлети з сосискою
Інгредієнти: картопля - 1 кг; яйце - 3 шт.; борошно - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; сосиски - 10 шт.; батон - 150 р. Приготування Беремо картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Потім пропускаємо його через м'ясорубку, додаємо одне яйце, борошно і замішуємо тісто для котлет. Солимо і перчимо за смаком. З картопляної маси робимо товстий валик і розрізаємо його на 10 однакових частин приблизно на 10 сантиметрів в довжину. У кожен шматок акуратно вставляємо сосиску так, щоб вона була видна тільки з одного боку. Змащуємо котлети збитим яйцем і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.