Вернуться назад Распечатать

Картопляні котлети з фаршем

Картопляні котлети з фаршем
Картопляні котлети - це відмінний спосіб приготувати ще одне чудове блюдо з картоплі. Адже багато людей дуже люблять картопляний гарнір і воліють його будь-кому іншому. Однак, варена картопля, смажена картопля або картопляне пюре можуть швидко набриднути будь-якій людині. І ось саме тоді вашу увагу здатні залучити картопляні котлети з м'ясом. Насправді - це досить оригінальне рішення для господинь, які хочуть приготувати, щось незвичайне, але смачне і просте. Давайте з вами розглянемо рецепти приготування картопляних котлет з фаршем.

Картопляні котлети з м'ясом


Інгредієнти:

  • картопля - 9 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • м'ясо варене - 300 г;

  • борошно - 05 склянки;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, беремо картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Додаємо трохи вершкового масло і ретельно розминаємо картоплю до однорідного стану пюре. Чекаємо, поки воно охолоне, додаємо яйця, борошно і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо до одержання картопляного тіста. Потім ріпчасту цибулю чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Відварне м'ясо пропускаємо через м'ясорубку і змішати з обсмаженою цибулею, гарненько солимо і перчимо за смаком. Далі мокрими руками беремо трохи картопляного тіста і розминаємо в невелику коржик. Кладемо посередині чайну ложечку м'ясного фаршу і формуємо котлетку так, щоб він опинився всередині. Таким способом використовуємо все тісто і фарш.
    Далі викладаємо котлети на сковороду з рослинним маслом і смажимо з обох боків до появи золотистої рум'яної скоринки. Подаємо картопляно-м'ясні котлети до столу зі сметанкою або улюбленим соусом.
    Можете поекспериментувати і замість м'яса використовувати рибний фарш, тоді у вас вийдуть смачні картопляно-рибні котлети.

    Картопляні котлети з куркою


    Інгредієнти:

  • відварна картопля - 9 шт.;

  • відварне м'ясо курки - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;
  • Картопляні котлети з фаршем

  • часник;

  • крекери - 50 г;

  • сіль, перець, орегано - за смаком.


  • Приготування
    Відварну картоплю, м'ясо і часник перекручуємо через м'ясорубку, солимо, перчимо і додаємо спеції. Все добре перемішуємо і розбиваємо яйце. Ретельно подрібнюємо крекери і відставляємо в сторону. У сковороду наливаємо олію і запалюємо плиту. Формуємо з нашого фаршу котлетки, обвалюємо у крекерах або панірувальних сухарях і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки буквально за 3 хвилини. Готові Котлетки!