Картопля зі сметаною - це не тільки дивовижно смачний і корисний гарнір, який можна подати до курки або м'яса, але і хороше, ситне самостійне блюдо, яке готується дуже швидко і легко. Давайте з вами дізнаємося, як приготувати картоплю зі сметаною так, щоб вона танула в роті.
Картопля, запечена зі сметаною в духовці
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; сметана - 200 мл; сир - 100 г; сіль приправа - за смаком; рослинне масло. Приготування Отже, картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо однаковими кружечками. Потім беремо сметану, розводимо її кип'яченою водою в пропорції 1:1 додаємо спеції і гарненько розмішуємо. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, і шарами викладаємо порізану картоплю. Не забуваємо посолити кожен шар. Далі заливаємо наш картоплю сметанним соусом і відправляємо страву в розігріту до 180° духовку на 45 хвилин. Поки картопля готуватися, натираємо на крупній тертці сир. По закінченню часу дістаємо форму з духовки, засипаємо картоплю тертим сиром (чим більше сиру, тим смачніше вийде страва) і знову ставимо в духовку на 10 хвилин. Ось і все, картопля зі сметаною в духовці готова, приємного вам апетиту!
Картопля зі сметаною в мультиварці
Картопля, приготована в мультиварці під сметанним соусом, буде чудовим варіантом для святкового столу. Вона вийде дуже смачним і розсипчастим.
Інгредієнти: картопля - 500 г; сметана - 250 мл; вода кип'ячена - 05 ст.; вершкове масло - 30 г; мускатний горіх, сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю чистимо й нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо його в чашу мультиварки, додаємо трохи вершкового масла і тертого мускатного горіха. Все ретельно перемішуємо, заливаємо сметаною і водою. Приправляємо картопля спеціями, солимо і перчимо за смаком. Весь вміст знову добре перемішуємо і ставимо в мультиварку на режим «Гасіння» приблизно на 50 хвилин. По закінченню вказаного часу, дістаємо картоплю з мультиварки, розкладаємо по тарілках і насолоджуємося дивовижним і неповторним смаком страви з апетитною запеченою скоринкою. Тушкована картопля зі сметаною дуже добре підійде у вигляді гарніру до смаженої курки або риби.
Картопля зі сметаною і грибами в горщиках
Картопля, зварений у горщиках, виходить більш розсипчастим і ніжним, ніж просто запечений в духовці. До того ж тушкований в горщиках картопля - це саме корисне блюдо, приготоване з цього коренеплоду, і воно нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: картопля - 500 г; печериці - 200 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; сметана - 200 мл; вода кип'ячена - 3 ст. ложки; сир - 100 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Беремо картоплю миємо, очищаємо від шкірки і ріжемо кружальцями. Заливаємо холодною водою і залишаємо на деякий час, щоб вийшов весь крохмаль. В окрему пиалку кладемо сметану і розводимо її кип'яченою водою. Додаємо спеції, сіль, перець і добре перемішуємо.
Гриби чистимо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі. Цибулю ріжемо півкільцями. Тепер беремо глиняні горщики і викладаємо туди шарами картоплю, цибулю і обсмажені гриби. Таким чином заповнюємо всі горщики, заливаємо сметанним соусом і накриваємо їх кришками. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 ° духовку і готуємо приблизно 45 хвилин. Цим часом натираємо на крупній тертці сир і за 10 хвилин до готовності посипаємо їм картоплю. Потім відправляємо горщики ще на 10 хвилин у духовку, щоб весь сир гарненько розплавився. Картопля зі сметаною і грибами в горщику готова, можна кликати всіх до столу. Приємного вам апетиту!