Гаряча печена картопелька з запалі з жару - ну хто може встояти проти такої спокуси! Тим більш що страви з картоплі у фользі дуже прості у виконанні, а рецептів існує безліч. Спорудити на швидку руку чудовий вечеря з того, що є в холодильнику, коли всі сили віддані роботі і дітям - чи це не мрія кожної жінки? А те, що не зможуть знищити ненажерливі домочадці - приховайте, у фользі печена картопля не сохне. Розігрієте вранці, вийти ситний сніданок!
Сьомга з картоплею в фользі
Інгредієнти: сьомга - 400 г; картопля - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; селера - 1/2 головки; олія оливкова - 4 ст. ложки; суміш перців (свежемолотая) - 1/2 ч. ложки; італійські трави - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Сьомгу солимо, перчимо, поливаємо соком половини лимона і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо маринуватися на півгодини.
Чистимо картоплю, розрізаємо на четвертинки, солимо, перчимо, посипаємо італійськими травами, додаємо 2 ст. ложки масла і перемішуємо. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо нашатковану соломкою селера.
Для кожного стейки сьомги на окремий шматок фольги (краще взяти подвійний шар) викладаємо цибулю з селерою, зверху рибку, з боків - часточки картоплі, знову покриваємо обсмаженою цибулею і щільно загортаємо все. Відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 200 градусів.
Подавати до столу рибу з картоплею можна прямо у фользі або викласти її на тарілку, прикрасивши зеленню. Це залежить від демократичності обстановки. Але, в будь-якому випадку, готову страву порадує вас чудовим смаком.
Фарширований картопля у фользі
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; вершки - 200 г; бекон - 150 г; гриби свіжі - 300 г; масло вершкове - 50 г; часник - 2 зубчики; пармезан (тертий) - 3 ст. ложки; кінза - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Загортаємо кожну картоплину у фольгу і запікаємо на сильному вогні хвилин 40. Перевіряємо на м'якість, проколу зубочисткою.
Обсмажуємо дрібно нарізаний бекон, додаємо масло, нарізані пластинками гриби і смажимо до готовності. Вливаємо вершки (можна замінити сметаною), роздавлений часник, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Запечена картопля розгортаємо і розрізаємо вздовж навпіл. Ложкою виймаємо серцевину так, щоб вийшла кошичок з товщиною стінки близько сантиметра. Змішуємо вийнятий картопля з грибами і фаршируємо цією заправкою кошики. Подаємо гарячими, посипавши сиром і зеленню.
Курка з картоплею в фользі
Інгредієнти: філе курки - 400 г; картопля - 8 шт.; цибуля - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; мед - 1 ч. ложка; гірчиця - 2 ст. ложки; каррі - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Філе курки промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Заправляємо сумішшю гірчиці з медом, додаємо карі, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин 30.
Чистимо картоплю й нарізаємо її шматочками, солимо, перчимо. Цибулю ріжемо півкільцями. Змащуємо шматок фольги вершковим маслом, викладаємо половину картоплі, курки і цибулі, щільно загортаємо. Повторюємо точно так само з другою порцією. Запікаємо півгодини в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Картопля з беконом у фользі
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; бекон - 100 г; кріп - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати картоплю з беконом у фользі? Бульби (краще вибирати довгасті, а картопля не повинна бути розсипчастою) чистимо і робимо глибокі надрізи, в які вставляємо тонкі скибочки бекону. Солимо, перчимо і загортаємо кожну картоплину в окрему фольгу.
Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, хвилин 40. Перевіряємо на м'якість зубочисткою. Готовий картопля з беконом присипаємо рубаним кропом і подаємо з великою кількістю зелені і овочів.