Рис з кальмарами - це дуже смачне, ситне і, звичайно ж, корисне блюдо. Адже не дарма кальмарів називають бальзамом для серця. У них зовсім немає холестерину, зате є речовина - таурин, яке чудово знижує холестерин, що міститься в організмі людини. Варені кальмари з рисом не тільки полюбятся усіма, але і стануть вашим фірязикам блюдом.
Кальмари з рисом і грибами
Інгредієнти: кальмари - 400 г; бульйон - 15 л; гриби - 200 г; оливкова олія - 200 мл; часник - 2 зубчики; помідори - 3 шт.; рис - 2 ст.; зелень; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати кальмари з рисом? Отже, для початку розморожуємо наших кальмарів, поклавши їх на кілька хвилин у миску з теплою водою. Потім за допомогою гострого ножа нарізаємо тушки на рівні кільця. Рис заливаємо водою і залишаємо на деякий час. Часник і помідори дрібно кришимо. У сотейник наливаємо трохи оливкової олії, розігріваємо його, кладемо кальмарів і готуємо на слабкому вогні протягом 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі додаємо часник, помідори, гриби і наливаємо трохи овочевого бульйону. Робимо вогонь зовсім слабким, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 20 хвилин. Потім кладемо замочений рис і доливаємо бульйон. Все гарненько солимо, перемішуємо і готуємо на сильному вогні при закритій кришці ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Рис з кальмарами в мультиварці
Інгредієнти: кальмари - 300 г; рис - 1 ст.; вода - 15 склянки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; маргарин - 20 г; сіль, червоний перець - за смаком; зелень. Приготування Для приготування рису з кальмарами і грибами, беремо з вами маленькі тушки кальмарів, гарненько промиваємо під проточною водою,
кладемо в миску і заливаємо повністю крутим окропом. Залишаємо хвилин на 15 потім акуратно виймаємо нутрощі і хорду, очищаємо їх від плівки.
Цибулю і моркву чистимо і режим тонкою соломкою або трьом на крупній тертці. Тепер кладемо в чашу мультиварки трохи маргарину і ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його при відкритій кришці приблизно 5 хвилин, виставимо режим «Випічка» або «Смаження». Далі кладемо моркву і кальмари, засипаємо заздалегідь замочений рис. Заливаємо гарячою водою, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо. Виставляємо режим «Плов». Приємного вам апетиту!