Рецепт приготування звичайної яєчні можна з легкістю урізноманітнити сиром і помідорами, які завжди є в холодильнику.
Рецепт яєчні з помідорами
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; помідор - 1 шт.; несолоний сир - 40 г; майонез - за смаком; зелень кропу, петрушки - за бажанням; вершкове масло. Приготування Як приготувати яєчню з помідорами? Помідори миємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Як тільки вони злегка підрум'яняться, виливаємо окремо збиті яйця. Кожен шматочок помідора змащуємо майонезом і зверху посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Накриваємо сковороду кришкою, і як тільки він повністю розплавиться, знімаємо блюдо з плити і подаємо на стіл, посипавши омлет з помідорами і сиром дрібно посіченою свіжої зеленню.
Омлет з помідорами і сиром в мультиварці
Інгредієнти: курячі яйця - 5 шт.; молоко - 5 ст. ложок; свіжі помідори - 3 шт.; бринза - 50 г; базилік - 50 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування На дно чаші мультиварки наливаємо трохи вершкового масла. Помідори миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх у чашу, посипаємо порубаним базиліком і зеленою цибулею.
Встановлюємо програму «Смаження» і готуємо з відкритою кришкою протягом 10 хвилин. Цим часом збиваємо в окремій ємності до однорідного стану яйця, вливаємо трохи молока. Після обсмажування помідорів акуратно виливаємо зверху яєчну суміш, не перемішуємо. Бринзу кришимо руками, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Переставляємо мультиварку на режим «Випічка», закриваємо кришкою і готуємо яєчню приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо чашу, накриваємо плоскою тарілкою і перевертаємо. Розрізаємо омлет на порційні шматки і подаємо до столу.