Всіх любителів молочної кухні, а також рису і запіканок, безсумнівно, порадують наведені нижче рецепти. Сирно-рисова запіканка внесе різноманітність у ваш раціон, а подавати її можна і як десерт, і як основне блюдо на сніданок або полуденок. Готувати її найкраще з круглого рису, який використовується для приготування каш, він добре розварюється і структура запіканки буде щільна. Якщо ви додасте до сиру трохи родзинок або фруктів, то запіканку з задоволенням з'їдять діти.
Якщо ж ви любите рис окремо, сир окремо, то вам потрібно звернути увагу на рисову запіканку в мультиварці або на сирну запіканку в пароварці .
Рецепт рисової запіканки з сиром
Багато хто з нас в дитинстві їли сирно-рисову запіканку і пам'ятають її смак. Давайте і ми з вами пригадаємо, як її готувати.
За бажанням, до рецепту ви можете додати цедру лимона або ваніль.
Інгредієнти: сир (домашній) - 1 кг; яйця - 4 шт.; рис (круглий) - 1 склянка; родзинки - 1 стакан; цукор - за смаком. Приготування Для приготування сирно-рисової запіканки найкраще підійде саме круглий рис, який ми з вами відваримо до готовності, а потім змішаємо з протертим сиром, яйцями і цукром. Родзинки запарюємо хвилин на 10 і змішати з іншими інгредієнтами. Змащуємо форму для випікання маслом, викладаємо сирну масу і ставимо в духовку (180-190 градусів) на 40-45 хвилин. Якщо запіканка зверху почне пригорати, накрийте форму фольгою.
При подачі можете запіканку полити сметаною, варенням або джемом.
Сирна запіканка з рисовим борошном
Напевно, про рисову муку багато з вас чули і, навіть, готували страви з її використанням. Безсумнівним плюсом борошна є той факт, що вона не містить клейковини, і підходить тим, у кого є алергія на пшеницю. Крім того, рисове борошно менш калорійна, легше засвоюється і обов'язково сподобається людям, які дотримуються дієтичного харчування. Сирно-рисова запіканка, рецепт якого ми наводимо нижче, готується як раз з рисового борошна, замінюючи собою власне сам рис.
Інгредієнти: сир - 250 г; яйця -1 шт; рисове борошно -1/2 склянки; банан - 1 штука; цукор - за смаком. Приготування Окремо збиваємо білок, жовток гарненько розтираємо з сиром, банан пюрируем. Потім змішуємо сир з бананом, білком, додаємо цукор за смаком і викладаємо у змащену маслом форму. Готується рисова запіканка в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 30-40 хвилин. Подавати її ви можете зі сметаною або варенням.