Напевно, у багатьох з вас діти відмовляються їсти то сир, манну кашу. Давайте спробуємо поєднати ці дві страви і, о диво! Ваша дитина з задоволенням його з'їсть, а назва цього чарівного страви - сирно-манна запіканка. Спробуйте разок її спекти, і питання з сніданком для вашого чада буде раз і назавжди вирішене.
Як приготувати сирно-манну запіканку?
Основними інгредієнтами цієї страви є сир і, звичайно, манна крупа. Бажано перетерти сир через сито або пропустити через м'ясорубку, тоді ваше блюдо вийде дуже ніжним і повітряним. Змішавши всі компоненти, відправляєте запіканку в духовку і приблизно через годину ваш черговий кулінарний шедевр готовий. За бажанням, можете полити сирно-манну запіканку варенням, тоді ваша дитина з'їсть її з великим задоволенням.
Сирно манна запіканка - рецепт
Рецепт цієї страви настільки простий, що приготувати його ви можете ввечері, навіть будучи втомленими, а вранці розігріти на сніданок.
Інгредієнти: крупа манна - 5 ст. ложок; сир - 400 г; яйця - 3 шт.; цукор - 4 ст. ложки; сметана - 120 г; сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка. Приготування Сир протираємо через сито, змішати з цукром, яйцями і сметаною, потім додаємо манну крупу. Всі інгредієнти добре перемішуємо, додаємо соду, погашену укусом, і викладаємо масу у форму для запікання, змащену олією. Манно-сирна запіканка готується близько 25-30 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Сирно-манна запіканка в мультиварці
Якщо у вас в наявності є мультиварка, то ви можете обійтися і без духовки і приготувати запіканку в ній. А виставивши таймер, ви можете бути впевнені, що ваше блюдо не підгорить.
Інгредієнти: крупа манна - 1 мультистакан; сир - 400 г; яйця - 5 шт.; кефір - 2 мультистакана; цукор - 05 мультистакана; варення - 3-4 ст. ложки. Приготування Відокремлюємо жовток від білка (тільки у одного яйця), що залишилися яйця і білок змішуємо з сиром, цукром кефіром і манкою. Виливаємо сирну масу в каструлю, збиваємо жовток і поливаємо їм нашу сирно-манну запіканку. Виставляємо режим «Випічка» і таймер на 50 хвилин. Запіканка манна з сиром може подаватися зі сметаною або варенням.
Сирно-манна запеканками зі свіжими ягодами
Влітку, коли на прилавках величезна кількість ягід, ви можете додати їх в запіканку. Страва, безумовно, сподобається не тільки дітям, але і дорослі з'їдять його з величезним апетитом.
Інгредієнти: крупа манна - 6 ст. ложок; сир - 650 г; яйця - 4 шт.; цукор - 5 ст. ложок; ваніль - 1 ч. ложка; масло вершкове - 110 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; свіжі ягоди - 1 склянка; варення - 3-4 ст. ложки. Приготування Перетираємо сир через сито, змішуємо його з яйцями, цукром, манкою і ваніллю.
Розтоплюємо вершкове масло, даємо йому трохи охолонути і додаємо до сирної маси. Перемішуємо гарненько і викладаємо у змащену маслом форму для запікання. Ягоди перебираємо, промиваємо проточною водою, обсушуємо і викладаємо зверху на сирну масу. В якості ягід ви можете використовувати полуницю, малину, ожину, чорницю. Якщо полуниця велика, то краще порізати її на шматочки. Посипаємо сирно манну запіканку цукровою пудрою і ставимо в духовку на 45-50 хвилин (200 градусів). Готовність перевіряємо сірником. Подавати запіканку можна на сніданок до мятному чаю , доповнивши її лимонним джемом .