Вернуться назад Распечатать

Сирно-манна запіканка

Сирно-манна запіканка
Напевно, у багатьох з вас діти відмовляються їсти то сир, манну кашу. Давайте спробуємо поєднати ці дві страви і, о диво! Ваша дитина з задоволенням його з'їсть, а назва цього чарівного страви - сирно-манна запіканка. Спробуйте разок її спекти, і питання з сніданком для вашого чада буде раз і назавжди вирішене.

Як приготувати сирно-манну запіканку?


Основними інгредієнтами цієї страви є сир і, звичайно, манна крупа. Бажано перетерти сир через сито або пропустити через м'ясорубку, тоді ваше блюдо вийде дуже ніжним і повітряним. Змішавши всі компоненти, відправляєте запіканку в духовку і приблизно через годину ваш черговий кулінарний шедевр готовий. За бажанням, можете полити сирно-манну запіканку варенням, тоді ваша дитина з'їсть її з великим задоволенням.

Сирно манна запіканка - рецепт


Рецепт цієї страви настільки простий, що приготувати його ви можете ввечері, навіть будучи втомленими, а вранці розігріти на сніданок.
Інгредієнти:

  • крупа манна - 5 ст. ложок;

  • сир - 400 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сметана - 120 г;

  • сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка.




  • Приготування

    Сир протираємо через сито, змішати з цукром, яйцями і сметаною, потім додаємо манну крупу. Всі інгредієнти добре перемішуємо, додаємо соду, погашену укусом, і викладаємо масу у форму для запікання, змащену олією. Манно-сирна запіканка готується близько 25-30 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

    Сирно-манна запіканка в мультиварці


    Якщо у вас в наявності є мультиварка, то ви можете обійтися і без духовки і приготувати запіканку в ній. А виставивши таймер, ви можете бути впевнені, що ваше блюдо не підгорить.
    Інгредієнти:

  • крупа манна - 1 мультистакан;

  • сир - 400 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • кефір - 2 мультистакана;

  • цукор - 05 мультистакана;

  • варення - 3-4 ст. ложки.




  • Приготування
    Відокремлюємо жовток від білка (тільки у одного яйця), що залишилися яйця і білок змішуємо з сиром, цукром кефіром і манкою. Виливаємо сирну масу в каструлю, збиваємо жовток і поливаємо їм нашу сирно-манну запіканку. Виставляємо режим «Випічка» і таймер на 50 хвилин. Запіканка манна з сиром може подаватися зі сметаною або варенням.

    Сирно-манна запеканками зі свіжими ягодами


    Влітку, коли на прилавках величезна кількість ягід, ви можете додати їх в запіканку. Страва, безумовно, сподобається не тільки дітям, але і дорослі з'їдять його з величезним апетитом.
    Інгредієнти:

  • крупа манна - 6 ст. ложок;

  • сир - 650 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • ваніль - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 110 г;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • свіжі ягоди - 1 склянка;

  • варення - 3-4 ст. ложки.




  • Приготування

    Перетираємо сир через сито, змішуємо його з яйцями, цукром, манкою і ваніллю.
    Сирно-манна запіканка
    Розтоплюємо вершкове масло, даємо йому трохи охолонути і додаємо до сирної маси. Перемішуємо гарненько і викладаємо у змащену маслом форму для запікання. Ягоди перебираємо, промиваємо проточною водою, обсушуємо і викладаємо зверху на сирну масу. В якості ягід ви можете використовувати полуницю, малину, ожину, чорницю. Якщо полуниця велика, то краще порізати її на шматочки. Посипаємо сирно манну запіканку цукровою пудрою і ставимо в духовку на 45-50 хвилин (200 градусів). Готовність перевіряємо сірником. Подавати запіканку можна на сніданок до мятному чаю , доповнивши її лимонним джемом .