Адигейський сир - продукт недорогий і доступний. Але від цього він не перестає бути смачним і корисним. У цій статті ми підкажемо вам кілька рецептів страв з адигейський сиром.
Вареники з адигейський сиром - рецепт
У Грузії вареники з адигейський сиром називають квари.
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 1 стакан; яйця - 1 шт.; сіль - щіпка; борошно. Для начинки:
адигейський сир - 500 г; вершкове масло - 150 г; цибуля - 2 шт.; сіль, соєвий соус, паприка, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Просіваємо борошно, додаємо 1 яйце, сіль і молоко, вимішуємо еластичне тісто.
Готуємо начинку: сир натираємо на крупній тертці, змішуємо з подрібненою цибулею, додаємо розм'якшене вершкове масло і спеції за смаком. Потім все гарненько перемішуємо.
Робочу поверхню злегка присипаємо борошном, тісто розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм Склянкою або чашкою з діаметром близько 5 см вирізаємо кружечки, на кожен викладаємо близько 1 чайної ложки начинки і защипуємо краю. Кидаємо вареники в киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Перед подачею на стіл вареники з адигейський сиром можна змастити вершковим маслом, сметаною і за бажанням полити соєвим соусом. Також можна присипати подрібненою зеленню. Взагалі варто сказати, що приготувати можна і вареники в мультиварці , причому як за цим рецептом, так і за будь-якого іншого.
Закуска з адигейського сиру
Інгредієнти: вірменський лаваш (тонкий); адигейський сир - 400 г; часник - 3 зубчики; майонез - 200 г; зелень кропу і петрушки - 60 р. Приготування На тертці натираємо сир, додаємо часник, пропущений через прес, подрібнену зелень кропу і петрушки, майонез. Все добре перемішуємо. Листи лаваша намазуємо отриманою масою і звертаємо рулетом. Ставимо їх у холодильник просочуватися. Розрізаємо рулетики на шматочки шириною близько 3 см і подаємо до столу. В начинку можна також додати шинку, буде смачно.
Закуска з помідорів і адигейського сиру
Інгредієнти: дрібні помідори - 8 шт.; адигейський сир - 200 г; зелена цибуля - 1 пучок; кріп - 50 г; петрушка - 50 г; часник - 1 зубчик; майонез - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування У кожному помідорі гострим ножем фігурно зрізаємо верхню частину. Чайною ложкою акуратно виймаємо м'якоть, а зсередини трохи натираємо сіллю.
Кожен помідор перевертаємо зрізом вниз і ставимо на паперовий рушник, щоб стекла зайва рідина. В тарілці вилкою розминаємо адигейський сир, додаємо поросяти, ягняти зелену цибулю, кріп і петрушку, пропущений через прес зубчик часнику і майонез. Все добре перемішуємо і якщо потрібно, то досолює за смаком. Кожен помідор наповнюємо отриманою сумішшю, виставляємо на тарілку і подаємо до столу. Така закуска з помідорів і адигейського сиру виходить смачною і оригінальної, ваші домашні та гості будуть в захваті. До речі, у нас є й інші рецепти фаршированих помідорів !