Деякі люди терпіти не можуть манну кашу, але можна включити фантазію і приготувати страву, яка сподобається всім без винятку. Рецепт запіканки з манної крупи виручить вас завжди, тому що він простий в приготуванні і дуже смачний. Давайте розглянемо, як же її спекти. Манна запіканка подається в теплому вигляді зі згущеним молоком, варення зі смородини або шоколадним сиропом .
Рецепт манної запіканки
Інгредієнти: молоко - 1 л; манна крупа - 10 ст. ложок; сіль, цукор - за смаком; вершкове масло - 10 г; яйце - 1 шт.; ізюм - 100 г; панірувальні сухарі - 50 г; свіжі ягоди для прикраси. Приготування Як приготувати манну запіканку? Беремо молоко наливають його в каструльку, додаємо манку і варимо на повільному вогні дуже густу манну кашу. Додаємо сіль, цукор за смаком, кладемо вершкове масло, перемішуємо і вимикаємо. Далі трохи охолоджуємо її і додаємо яйце і заздалегідь замочений ізюм. Все добре перемішуємо. Форму змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо приготовлену кашу рівномірним шаром, верх посипаємо цукром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Ступінь готовності манної запіканки з родзинками ви визначите за добре зарумянившемуся верху. Після даємо їй злегка охолонути і тільки потім нарізаємо на порційні шматочки.
При подачі на стіл прикрашаємо запіканку з манною крупою свіжими ягодами і фруктами.
Манна запіканка в мультиварці
Інгредієнти: манна крупа - 1 ст.; молоко - 1 л; яйце - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки; ягоди, фрукти - 100 р. Приготування Для приготування манної запіканки, спочатку готуємо кашу. Для цього кип'ятимо молоко, трохи підсолюємо його, акуратно додаємо тонкою цівкою манну крупу. Варимо протягом 15 хвилин на слабкому вогні, до загустіння, постійно помішуючи. Далі кладемо вершкове масло, яйця і цукор. Чашу мультиварки змащуємо маслом і викладаємо приготовану масу. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно 50 хвилин. По закінченню часу дістаємо запіканку, охолоджуємо і подаємо його на стіл, посипавши цукровою пудрою і прикрасивши свіжими фруктами.
Запіканка манна на кефірі
Інгредієнти: кефір - 05 л; манка - 1 ст.; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 50 г; яйце - 3 шт.; фрукти - за бажанням. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукор і яйця. Злегка збиваємо масу, вливаємо кефір і тонкою цівкою додаємо манку. Все добре перемішуємо, додаємо за смаком родзинки, курагу або шматочки фруктів.
Виливаємо суміш у підготовлену форму і випікаємо в духовці при температурі 200°С до появи рум'яної скоринки.
Манна запіканка з яблуками
Замість яблук можете покласти відварну і натерту на крупній тертці гарбуз, тоді у вас вийде неймовірно ніжна і ароматна манна запіканка з гарбузом.
Інгредієнти: манна крупа - 3 ст. ложки; молоко - 500 мл; яйце - 3 шт.; цукор - 05 склянки; яблуко - 3 шт.; ванілін - 1 г; масло вершкове - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Отже, спочатку варимо манну кашу на молоці. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками. Яєчні жовтки акуратно відділяємо від білків.
Жовтки збиваємо з цукром, розм'якшеним вершковим маслом, ваніліном і ретельно розтираємо все. Далі яєчну суміш з'єднайте з кашею. Білки збиваємо з дрібкою солі в густу піну і додаємо в кашу.
У змащену маслом форму викладаємо половину порції маси, потім кладемо шар яблук, знову шар манної каші і зверху викладаємо красиво залишилися яблука. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Готову запіканку остуджуємо, посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки і подаємо з варенням, сметаною або згущеним молоком.