Страви з кокосовим молоком відрізняються дивовижною ніжністю, соковитістю і чудовим ароматом. Воно надає будь-якого продукту ніжний і пікантний присмак. Давайте розглянемо з вами, що можна приготувати з кокосового молока, що, безсумнівно, здивувати близьких незвичайним і оригінальним стравою.
Курка в кокосовому молоці
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; рослинне масло - 1 ст. ложка; кокосове молоко - 400 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; чорний перець, кмин, коріандр, кориця, кріп - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Перед початком приготування страви, вмикаємо духовку, виставляємо температуру 200°С і залишаємо нагріватися. Далі моєму курячі ніжки, обсушуємо й розрізаємо на 2 половинки, відокремлюючи стегно від гомілки. Далі готуємо суміш для маринаду і натираємо їй ніжки. Тепер накриваємо миску і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Коли м'ясо замаринувалося, розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо дрібно порізану цибулю. Потім додаємо курячі ніжки і готуємо до повної готовності. Тепер беремо форму для випічки, укладаємо туди цибулю, ніжки і заливаємо все кокосовим молоком. Ставимо форму в духовку і випікаємо протягом 30 хвилин. По закінченню часу чудово смачне і ароматне блюдо можна подавати на стіл.
Креветки в кокосовому молоці
Інгредієнти: креветки - 1 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; помідор - 2 шт.; кокосове молоко - 400 мл; сіль, перець, куркума - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Розігріваємо на сковороді оливкову олію, обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю до золотистого кольору.
Додаємо подрібнені дрібними кубиками помідори, тушкуємо близько 15 хвилин. Тепер викладаємо креветки, солимо, перчимо все за смаком і заливаємо кокосовим молоком з попередньо розчиненим у ньому шафраном, куркумою і пекучим перцем. Готуємо страву при закритій кришці ще 15 хвилин і подаємо на стіл.
Не забувайте і про те, що з кокосовим молоком готуються не тільки другу, але і перші страви. Яскравий приклад тому - тайський суп з кокосовим молоком . Ну а якщо ви використовували молоко з цього кокоса, то м'якоть можна пустити на кокосове печиво .