Вернуться назад Распечатать

Гречана запіканка

Гречана запіканка
Гречка, у вигляді гарніру, багатьом здається нудною і прісною. А ось запіканка з гречаної каші - це зовсім інша справа. Спробуйте приготувати знайому всім з дитинства гречку трохи по-іншому.

Гречана запіканка з сиром


Сирна запіканка з гречаною кашею годиться і для дитячого меню, і для дорослих членів сім'ї, особливо якщо мама на дієті.
Інгредієнти:

  • крупа гречана - 15 ст.;

  • сир - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана-200 мл;

  • цукор-2 ч. ложки;

  • сухарі панірувальні;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Відварюємо гречану кашу. Сир протираємо через сито, домагаючись однорідної консистенції. Окремо змішуємо 2 яйця і 2 ст. ложки сметани, додаємо сир і гречку, перемішуємо. Змащуємо форму маслом і посипаємо сухарями. Гречано-сирну запіканку викладаємо у форму, зверху заливаємо залишилася сметаною, змішаною з яйцем. Ставимо в духовку на 30 хвилин на 200 градусів. Подаємо зі сметаною або варенням.

    Гречана запіканка з куркою


    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 250 г;

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • сир «Пармезан» - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Гречану крупу варимо до готовності. Грудку відварюємо, відокремлюємо від кісток і ріжемо на маленькі шматочки. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, обсмажуємо 5 хвилин, потім викладаємо курку, смажимо ще 2-3 хвилини. Додаємо 2 ст. ложки сметани,
    Гречана запіканка
    солимо, перчимо, ще 3минути смажимо. Сир натираємо на тертці. У мисці збиваємо яйця з 3 ложками сметани. Змащуємо форму рослинним маслом, викладаємо половину гречки і всипаємо одну третину тертого сиру. Наступний шар - курка, зверху висипаємо третину сиру. Далі додаємо решту гречку, вливаємо збиті яйця зі сметаною і посипаємо рештою сиру. Запікаємо 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подаємо зі свіжими овочами.
    Якщо вам припала до смаку запіканка з гречки, то не пропустіть шанс спробувати рисову і овочеву запіканки . Приємного апетиту!