Гречка, у вигляді гарніру, багатьом здається нудною і прісною. А ось запіканка з гречаної каші - це зовсім інша справа. Спробуйте приготувати знайому всім з дитинства гречку трохи по-іншому.
Гречана запіканка з сиром
Сирна запіканка з гречаною кашею годиться і для дитячого меню, і для дорослих членів сім'ї, особливо якщо мама на дієті.
Інгредієнти: крупа гречана - 15 ст.; сир - 500 г; яйця - 3 шт.; сметана-200 мл; цукор-2 ч. ложки; сухарі панірувальні; вершкове масло. Приготування Відварюємо гречану кашу. Сир протираємо через сито, домагаючись однорідної консистенції. Окремо змішуємо 2 яйця і 2 ст. ложки сметани, додаємо сир і гречку, перемішуємо. Змащуємо форму маслом і посипаємо сухарями. Гречано-сирну запіканку викладаємо у форму, зверху заливаємо залишилася сметаною, змішаною з яйцем. Ставимо в духовку на 30 хвилин на 200 градусів. Подаємо зі сметаною або варенням.
Гречана запіканка з куркою
Інгредієнти: гречана крупа - 250 г; куряча грудка - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сметана - 5 ст. ложок; сир «Пармезан» - 100 г; яйця - 2 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; сіль, чорний мелений перець. Приготування Гречану крупу варимо до готовності. Грудку відварюємо, відокремлюємо від кісток і ріжемо на маленькі шматочки. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, обсмажуємо 5 хвилин, потім викладаємо курку, смажимо ще 2-3 хвилини. Додаємо 2 ст. ложки сметани,
солимо, перчимо, ще 3минути смажимо. Сир натираємо на тертці. У мисці збиваємо яйця з 3 ложками сметани. Змащуємо форму рослинним маслом, викладаємо половину гречки і всипаємо одну третину тертого сиру. Наступний шар - курка, зверху висипаємо третину сиру. Далі додаємо решту гречку, вливаємо збиті яйця зі сметаною і посипаємо рештою сиру. Запікаємо 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Подаємо зі свіжими овочами.
Якщо вам припала до смаку запіканка з гречки, то не пропустіть шанс спробувати рисову і овочеву запіканки . Приємного апетиту!