Вернуться назад Распечатать

Печеня в духовці

Печеня в духовці
Печеня - одне із самих смачних і досить прості в приготуванні страв. Якщо ви теж любите його, ми пропонуємо вам рецепти печені в духовці, які обов'язково припадуть вам до смаку.

Печеня з свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 600 г;

  • морква іл цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • сіль, перець і спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    М'ясо помийте і наріжте невеликими шматочками. Картоплю очистіть, помийте і поріжте кубиками середнього розміру. Очищені моркву і цибулю наріжте дрібними кубиками або півкільцями. Розігрійте масло і обсмажте на ньому цибулю до рум'яного кольору. У керамічні горщики викладіть м'ясо, моркву, картоплю і зверху цибулю. Приправте сіллю, перцем і спеціями, залийте гарячою водою і накривши кришкою, поставте в духовку. Готуйте при 180 градусах приблизно 45-50 хвилин. Всі жарке зі свинини можна подавати до столу.
    Аналогічним способом можна приготувати жарке з яловичини або з кролика в духовці, а якщо ви не любите м'ясо, то також можна зробити жарке з грибами в духовці.

    Печеня по-домашньому в духовці


    У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати жарке по-домашньому у духовці класичним способом.
    Інгредієнти:

  • яловичина або свинина - 500 г;

  • картопля - 800 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сало - 50 г;

  • томат-пюре - 60 г;

  • вода - 300-400 мл;

  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;

  • Печеня в духовці

  • зелень для прикраси.


  • Приготування
    М'ясо помийте і наріжте середніми шматками. Сало наріжте дрібними кубиками. Картоплю і цибулю очистіть, поріжте кубиками, а другий - півкільцями. Розігрійте масло і обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з обох сторін. На іншій сковороді обсмажте сало пару хвилин і викладіть до нього картоплю, готуйте всі разом 10-15 хвилин. В казан м'ясо укладіть разом з картоплею, додайте до них цибулю, томат-пюре, спеції і залийте водою так, щоб продукти були повністю покриті. Тушкуйте під закритою кришкою приблизно 30-35 хвилин, готову печеню посипте рубаною зеленню.