Вареники з малиною - літнє блюдо і справжня класика російської кухні. Вони виходять дуже ситними і дуже смачними. Давайте ж скоріше дізнаємося, як зробити вареники з малиною, щоб порадувати себе і своїх близьких цим смачним блюдом!
Рецепт вареників з малиною
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 1 шт.; кефір - 500 мл; сіль - щіпка; сода - 1 ч. ложка; борошно. Для начинки:
малина - 200 г; цукор - за смаком. Приготування Зараз ми розповімо, як приготувати вареники з малиною. Для початку замішуємо тісто для вареників. Для цього в чашу наливаємо кефір, додаємо яйце, кладемо соду і сіль за смаком. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Воно повинно вийти по консистенції не дуже тугим і навіть злегка прилипати до рук. Грудку тіста обсипаємо борошном і кладемо в поліетиленовий пакет на 30 хвилин. Далі розділяємо його на 4 частини, з кожної формуємо довгу ковбаску, ріжемо її на шматочки і придавлюємо так, щоб вийшов кружечок. У центр кожного кружечка кладемо кілька ягід малини, зверху присипаємо цукром і заліплюємо краю. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом. Перекладаємо вареники з малиною і готуємо їх, виставивши режим "Варка на пару" протягом 8 хвилин. Готову страву подаємо гарячим, полив апельсиновим джемом або сметаною.
Вареники з малини
Інгредієнти: Для тіста:
цукор - 2 ст. ложки; борошно - 250 г; яйце - 1 шт.; молоко - 1 ст.; сіль і харчова сода - за смаком. Приготування Розглянемо ще один простий спосіб, як готувати вареники з малиною.Яйце розбиваємо в мисочку, додаємо соду і сіль. Потім кладемо цукор і вливаємо молоко. Далі поступово підсипаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на кілька однакових частин
і розкачуємо кожну тонкий джгутик. Потім нарізаємо ковбаски невеликими скибочками і пресуємо кожен млинець. Посипаємо трохи цукром, кладемо кілька ягід малини і ретельно заліплюємо краю один з одним у гребінець. Кидаємо сирі вареники в окріп, додаємо за смаком сіль і перемішуємо. Слідкуємо уважно за процесом варіння, і як тільки всі вареники спливуть на поверхню, засікаємо 5 хвилин. Коли мине цей час, зменшуємо вогонь, не дозволяючи вареників сильно розваритися. Обережно витягуємо готові вареники, використовуючи шумівку, і кладемо їх у друшляк, знищивши, таким чином, від бульйону. Перекладаємо вареники в чашу, зверху кладемо шматочок вершкового масла і подаємо до столу зі сметанкою.
Любителям літніх страв також припадуть до душі вареники з полуницею, рецепт створення яких досить простий.