Вареники - національне українське блюдо, яке добре прижилося і в нашій кухні. З чим бувають вареники? Напевно, кожен відповість: з картоплею, з капустою, з шкварками. А ми пропонуємо зробити вареники з рецептами наших бабусь. Отже, ось деякі рецепти вареників з чорницями. Це прекрасний варіант сніданку у вихідний день, як для дорослих, так і для дітей. Це дуже смачно, корисно і красиво. Але як зробити вареники з чорницею і скільки їх варити? На ці питання ми відповімо в наведених нижче рецептах.
Прості вареники з чорницею
Інгредієнти: борошно - 500 г; вода - 250 г; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; цукор - за смаком; чорниця - 500 р. Приготування Тісто для вареників з чорницею робимо найелементарніше. Змішуємо борошно, одне яйце, воду і щіпку солі. Тісто треба як слід розім'яти. Далі беремо наше м'яке і еластичне тісто і ділимо на дві кульки і катаємо «ковбаску». Ріжемо її на кілька рівних частин і розкачуємо окремі частини, щоб виходили досить великі «млинці». Важливо те, що ми беремо нашу чорницю відразу з морозилки, тобто заморожену. Це дозволяє ягодам залишатися цілими і не випливати. Вареники виходять смачними і корисними. В кожен млинець кладемо чорницю і обов'язково чайну ложечку цукру. Чорниця сама по собі ягода прісна, але з цукром вареники будуть приємно солодкі. Вареники завжди варять у великій кількості води. Воду попередньо солимо або трохи подслащиваем. Кидаємо по одному і як тільки спливуть - варимо дві хвилини і вимикаємо. Подаємо зі сметаною.
Вареники з чорницею і сиропом
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; вода - 2/3 ст.; сіль - за смаком; цукор - за смаком чорниця - 500 р. Приготування Зараз ми розповімо, ще один рецепт як приготувати вареники з чорницею. Для початку готуємо тісто. Борошно просіваємо з сіллю. У борошні робимо ямку і починаємо потихеньку додавати воду. Тісто потрібно «відчувати», поступово додаючи трохи борошна, трохи води. Ретельно вимішуємо наше тісто для вареників з чорницями і відправляємо не на довго в холодильник. Тим часом беремо чорницю і щедро засипаємо цукром, щоб вона пустила сік. Потім дістаємо з холодильника тісто розкачуємо його тонким шаром і робимо склянкою кружечки. Розправляємо їх вручну, щоб зручно було класти начинку. З чорниці зливаємо сік в окремий посуд і ліпимо вареники, защипивая краї, щоб вони не розвалилися. Варимо вареники до готовності. З соку можна зробити смачний сироп до готового блюда, додавши в нього трохи гарячої води і цукру.
Вареники з чорницею в пароварці
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; кефір - 200 мл; борошно - 2 ст.; сода - 05 ч. л.; сіль - за смаком; олія слив. - 20 р; чорниця - 300 г; цукор - 3 ст. л.; крохмаль - 1 ст. л. Приготування Тепер ми вам розповімо, як зробити вареники в пароварці . Для тесту необхідно з'єднати борошно, яйце, кефір, соду і дрібку солі і добре вимісити. Вимішуємо тісто в ручну. Розкочуємо качалкою до товщини 2-3 мм Беремо склянку і робимо заготовки для майбутніх вареників. Тепер приготуємо начинку. Для цього перемішаємо чорницю,
цукор і трохи крохмалю. В наші заготовки кладемо трошки начинку і формуємо вареники. Тому, що тісто приготоване на кефірі - вареники з чорницею ніколи не розваляться. Викладаємо їх в 2 поверхи пароварки. На один ярус входить приблизно 6 штучок. Заливаємо в пароварку гарячу воду з чайника і ставимо хвилин на 15.
Приготування вареників з чорницями в мультиварці здійснюється за тим самим рецептом, як і в пароварці, тільки ставимо на режим «варка на пару» на 20 хвилин. Подавати блюдо можна як зі сметаною, так і з вершковим маслом - все одно буде дуже смачно!