Вернуться назад Распечатать

Смажені пельмені на сковороді

Смажені пельмені на сковороді
А чи знаєте ви, що звичні і знайомі всім нам пельмені можна не тільки зварити, або запекти в духовці , але і посмажити на сковороді. Спробуйте приготувати це блюдо і порадувати своїх домочадцям чимось новеньким.

Рецепт смажених пельменів на сковороді


Інгредієнти:

  • олія - для смаження;

  • пельмені - 20 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вода - 05 ст.


  • Приготування
    Розглянемо найбільш простий спосіб, як підсмажити пельмені на сковороді. Беремо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо заморожені пельмені. Солимо, перчимо до смаку і додаємо улюблені спеції. Тепер підсмажуємо пельмені на невеликому вогні спочатку з одного боку, а потім з іншого.
    Коли вони трохи підрум'яняться з обох сторін, вливаємо воду, закриваємо сковороду кришкою і збільшуємо вогонь до максимуму. Як тільки вся рідина випарується, знімаємо сковороду з плити і розкладаємо пельмені по тарілках. Подаємо страву зі сметаною, кетчупом, майонезом або будь-яким іншим улюбленим соусом.

    Пельмені з сиром на сковороді


    Інгредієнти:

  • заморожені пельмені - 200 г;

  • вершкове масло;

  • сіль - за смаком;

  • сир - 100 р.


  • Приготування
    Ще один спосіб, як приготувати пельмені на сковороді. Отже, спочатку наливаємо в каструльку воду і доводимо її до кипіння. Після цього додаємо трохи солі і кидаємо заморожені пельмені. Варимо до напівготовності, приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо продукт на друшляк і даємо рідини стекти. На розпеченій сковороді розтоплюємо шматочок масла і викладаємо пельмені. За бажанням додаємо трохи спецій, перемішуємо і обсмажуємо все до рум'яного стану. Потім знімаємо блюдо з плити і розкладаємо по порційних тарілках. Тепер натираємо на тертці сир і посипаємо їм гарячу страву.

    Смажені пельмені на сковороді в ароматному овочевому соусі


    Інгредієнти:

  • червоний болгарський перець - 3 шт.;

  • жовтий болгарський перець - 2 шт.;

  • магазинні пельмені - 500 г;

  • гострий стручковий червоний перець - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • сухе червоне вино - 3 ст. ложки;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як обсмажити пельмені на сковороді. Отже, спочатку відварюємо заморожені пельмені в злегка підсоленій воді, постійно перемішуючи, щоб вони не злиплися і готуємо не довше 5 хвилин. Після цього відкидаємо їх у друшляк і чекаємо, поки вони стечуть.
    Цим часом готуємо поки соус. Для цього очищаємо цибулини і нарізаємо їх дрібними кубиками. Потім виймаємо з перців серцевину, насіння і шаткуємо їх на невеликі шматки, а червоний гострий перчик поділяємо ножем на тонкі смужки. Тепер висипаємо всі інгредієнти в сотейник або сковороду з високими бортиками, наливаємо оливкову олію і обсмажуємо все на мінімальному вогні протягом 5 хвилин.
    Потім солимо соус, приправляємо спеціями і сюди ж наливаємо сухе червоне вино або звичайний оцет. Ще трохи протушиваем масу і перекладаємо в окрему піалу, а в маслі обсмажуємо злегка наші пельмені. Подаємо страву з тушкованими овочами і поливаємо зверху сметаною.
    Смажені пельмені з часником
    Інгредієнти:

  • пельмені - 30 шт.;

  • вода - 05 склянки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мелена паприка - за бажанням;

  • оливкова олія.


  • Для соусу:

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка.


  • Приготування
    Пельмені обсмажуємо на оливковій олії в сковороді на середньому вогні. На свій смак додаємо сіль, перець і паприку.
    Смажені пельмені на сковороді
    Коли вироби стануть світло-коричневого - золотистого кольору, перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо готувати. Через кілька хвилин наливаємо в посуд воду, накриваємо кришкою і тримаємо на плиті до тих пір, поки повністю не випарується вся рідина. Тепер переходимо до приготування соусу: виливаємо в пиалку майонез, посипаємо його дрібно нарубаної петрушкою і додаємо часник, видавлений через прес. Все добре перемішуємо. Потім викладаємо пельмені по порційних тарілках, заправляємо соусом і запрошуємо всіх за стіл.