А чи знаєте ви, що звичні і знайомі всім нам пельмені можна не тільки зварити, або запекти в духовці , але і посмажити на сковороді. Спробуйте приготувати це блюдо і порадувати своїх домочадцям чимось новеньким.
Рецепт смажених пельменів на сковороді
Інгредієнти: олія - для смаження; пельмені - 20 шт.; сіль, перець - за смаком; вода - 05 ст. Приготування Розглянемо найбільш простий спосіб, як підсмажити пельмені на сковороді. Беремо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо заморожені пельмені. Солимо, перчимо до смаку і додаємо улюблені спеції. Тепер підсмажуємо пельмені на невеликому вогні спочатку з одного боку, а потім з іншого.
Коли вони трохи підрум'яняться з обох сторін, вливаємо воду, закриваємо сковороду кришкою і збільшуємо вогонь до максимуму. Як тільки вся рідина випарується, знімаємо сковороду з плити і розкладаємо пельмені по тарілках. Подаємо страву зі сметаною, кетчупом, майонезом або будь-яким іншим улюбленим соусом.
Пельмені з сиром на сковороді
Інгредієнти: заморожені пельмені - 200 г; вершкове масло; сіль - за смаком; сир - 100 р. Приготування Ще один спосіб, як приготувати пельмені на сковороді. Отже, спочатку наливаємо в каструльку воду і доводимо її до кипіння. Після цього додаємо трохи солі і кидаємо заморожені пельмені. Варимо до напівготовності, приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо продукт на друшляк і даємо рідини стекти. На розпеченій сковороді розтоплюємо шматочок масла і викладаємо пельмені. За бажанням додаємо трохи спецій, перемішуємо і обсмажуємо все до рум'яного стану. Потім знімаємо блюдо з плити і розкладаємо по порційних тарілках. Тепер натираємо на тертці сир і посипаємо їм гарячу страву.
Смажені пельмені на сковороді в ароматному овочевому соусі
Інгредієнти: червоний болгарський перець - 3 шт.; жовтий болгарський перець - 2 шт.; магазинні пельмені - 500 г; гострий стручковий червоний перець - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; сіль, спеції - за смаком; сухе червоне вино - 3 ст. ложки; олія оливкова - 1 ст. ложка. Приготування Зараз розповімо, як обсмажити пельмені на сковороді. Отже, спочатку відварюємо заморожені пельмені в злегка підсоленій воді, постійно перемішуючи, щоб вони не злиплися і готуємо не довше 5 хвилин. Після цього відкидаємо їх у друшляк і чекаємо, поки вони стечуть.
Цим часом готуємо поки соус. Для цього очищаємо цибулини і нарізаємо їх дрібними кубиками. Потім виймаємо з перців серцевину, насіння і шаткуємо їх на невеликі шматки, а червоний гострий перчик поділяємо ножем на тонкі смужки. Тепер висипаємо всі інгредієнти в сотейник або сковороду з високими бортиками, наливаємо оливкову олію і обсмажуємо все на мінімальному вогні протягом 5 хвилин.
Потім солимо соус, приправляємо спеціями і сюди ж наливаємо сухе червоне вино або звичайний оцет. Ще трохи протушиваем масу і перекладаємо в окрему піалу, а в маслі обсмажуємо злегка наші пельмені. Подаємо страву з тушкованими овочами і поливаємо зверху сметаною.
Смажені пельмені з часником Інгредієнти: пельмені - 30 шт.; вода - 05 склянки; сіль, перець - за смаком; мелена паприка - за бажанням; оливкова олія. Для соусу:
майонез - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; петрушка. Приготування Пельмені обсмажуємо на оливковій олії в сковороді на середньому вогні. На свій смак додаємо сіль, перець і паприку.
Коли вироби стануть світло-коричневого - золотистого кольору, перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо готувати. Через кілька хвилин наливаємо в посуд воду, накриваємо кришкою і тримаємо на плиті до тих пір, поки повністю не випарується вся рідина. Тепер переходимо до приготування соусу: виливаємо в пиалку майонез, посипаємо його дрібно нарубаної петрушкою і додаємо часник, видавлений через прес. Все добре перемішуємо. Потім викладаємо пельмені по порційних тарілках, заправляємо соусом і запрошуємо всіх за стіл.