Зараз мова піде про просте, але при цьому неймовірно смачну страву. Ми розповімо вам, як приготувати крученики з чорносливом. Для їх приготування підійде і свинина, і яловичина, і курка.
Крученики зі свинини з чорносливом
Інгредієнти: свиняча шия нежирна - 800 г; чорнослив - 150 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Нарізаємо шию скибочками товщиною близько 8 мм. відбиваємо М'ясо, присипаємо сіллю і перцем. Кладемо по 2-3 штучки чорносливу на кожен шматочок. Загортаємо його рулетиком і складаємо зубочисткою. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо рулети і смажимо з усіх боків до готовності.
Рецепт кручеників з чорносливом у вершковому соусі
Інгредієнти: м'якоть телятини - 400 г; сало - 150 г; чорнослив - 200 г; сіль, перець; вершкове масло - 50 г; вершки - 350 мл; сухе біле вино - 100 мл Приготування Телятину миємо, обсушуємо й нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки приблизно 1 см Сало ріжемо тонкими смужками тієї ж довжини, що і м'ясо. Чорнослив моєму і заливаємо гарячою водою хвилин на 15.
Кожен шматочок телятини відбиваємо, солимо і перчимо, зверху ближче до краю) кладемо сало, а зверху на чорнослив. Загортаємо м'ясо рулетом, а скріплюємо краю зубочисткою.
Обсмажуємо підготовлені крученики на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом 7-10 хвилин - спочатку (близько 3-4 хвилин) на сильному вогні, а потім на слабкому. Тепер м'ясо зі сковороди прибираємо, жир зливаємо в сотейник, туди ж додаємо вершки і вино. Уварюємо соус на повільному вогні до загусання. Після цього опускаємо в нього наші рулетики і прогріваємо хвилини 3. А потім викладаємо на тарілку і поливаємо вершковим соусом .
Крученики з чорносливом і курагою
Інгредієнти: філе куряче - 1 кг; чорнослив - 250 г; курага - 150 г; сметана - 100 г; сіль, перець. Приготування Курагу і чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 20-30 а потім ріжемо смужками. Філе нарізаємо скибочками і акуратно відбиваємо. Посипаємо сіллю і перцем. Зверху викладаємо курагу і чорнослив і звертаємо рулетом. Укладаємо крученики на сковороду таким чином, щоб край був внизу і обсмажуємо до рум'яності. Після цього перекладаємо їх у ємність для гасіння. Сметану змішуємо з 100 мл води і заливаємо рулетики отриманою сумішшю. Тушкуємо хвилин 10 а після чого подаємо до столу.