Курка - унікальний продукт, який відмінно поєднується з безліччю інгредієнтів. Ми пропонуємо вам кілька рецептів приготування курячого філе з сиром. Кожне з наведених нижче страв по-своєму смачне. Вибирайте те, що сподобалося більше, і швидше готувати!
Куряче філе під сиром
Інгредієнти: філе куряче - 6 шт.; часник - 3 зубчики; сир - 150 г; часник - 3 зубчики; рослинне масло - 2 ст. ложки; кріп, сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Кожен шматочок відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. На сковороду з рослинною олією викладаємо наші відбивні і обсмажуємо з двох боків до утворення рум'яної скоринки. До готовності доводити не обов'язково. Потім перекладаємо їх на деко. Готуємо соус: сметану змішати з подрібненою зеленню, часником, пропущеним через прес, сіллю і перцем за смаком. Курку змащуємо отриманим соусом і зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів хвилин 20-25.
Куряче філе, фаршироване сиром
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; сир твердий - 200 г; масло вершкове - 100 г; зелень кропу - за смаком; яйце - 1 шт.; борошно, панірувальні сухарі; рослинна олія для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Відбиваємо куряче філе, солимо і перчимо за смаком. Твердий сир натираємо на тертці і змішуємо його з подрібненою зеленню кропу. На філе викладаємо сирну начинку і шматочок масла, загортаємо як голубець. Обвалюємо його в борошні, потім макаємо в збите яйце, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях . Обсмажуємо на сковороді з розігрітим вершковим маслом. Після чого перекладаємо куряче філе з сиром всередині у форму для запікання, зверху прикриваємо її фольгою і доводимо до готовності (хвилин 20) в розігрітій до 180 градусів духовці.
Куряче філе з плавленим сиром
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; плавлений сир в баночці - 1 шт.; зелень кропу, петрушки, сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно ріжемо і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Тим часом тремо на тертці моркву і також кладемо до цибулі, обсмажуємо все разом ще 2-3 хвилини. Після цього викладаємо шматочки курячого філе, перемішуємо і смажимо хвилин 5 додаємо сіль і перець за смаком. Тепер викладаємо плавлений сир, добре перемішуємо і готуємо хвилин 20 періодично помішуючи, щоб курка не пригоріла. Хвилин за 5 до кінця додаємо подрібнену зелень кропу і петрушки.
Куряче філе, запечене з сиром
Інгредієнти: філе куряче - 2 шт.; цибуля - 150 г; сир - 250 г; олія оливкова - 1 ст. ложка; майонез, сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями. Куряче філе нарізаємо шматочками як для відбивних. Кожен з них акуратно відбиваємо з двох сторін, солимо і перчимо. У форму для запікання наливаємо оливкову олію, викладаємо підготовлені шматочки філе і посипаємо їх нарізаною цибулею. Зверху кладемо трохи домашнього майонезу і посипаємо тертим сиром. Відправляємо хвилин на 25-30 в духовку, нагріту до 200 градусів. Потім вогонь зменшуємо до 150 градусів і готуємо ще 5 хвилин.
Куряче філе з грибами і сиром
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; сир - 150 г; печериці - 200 г; цибуля - 100 г; сметана - 170 г; майонез - 170 г; петрушка - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе нарізаємо шматочками бажаної величини і відбиваємо. Розкладаємо їх на деку. Печериці нарізаємо невеликими шматочками, цибулю дрібно кришимо, сир тремо на тертці, додаємо майонез, сметану і сіль за смаком. Все це гарненько вимішуємо. Викладаємо підготовлену суміш на кожен шматочок м'яса. Запікаємо куряче філе з печерицями та сиром в духовці при температурі 180-200 градусів 30-40 хвилин.