Вернуться назад Распечатать

Куряче філе з картоплею

Куряче філе з картоплею
Картопля з курячим філе - це ситний і смачний обід, який поєднує в собі поживність м'яса і користь овочів. А ніжна консистенція страви буде хвилювати апетит кожного гостя.
В першу чергу хочемо ознайомити читачів з новим рецептом смаженої картоплі з курячим філе, який як ніякий інший буде корисний тим, кому часто доводиться готувати на швидку руку.

Смажена картопля з курячим філе


Інгредієнти:

  • картопля - 05 кг;

  • куряче філе - 250 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 2 ст. л.;

  • масло рослинне - 2 ст. л.;

  • сіль і спеції - за смаком;

  • зелень сушена - 1 ст. л.


  • Приготування
    Очищаємо часник і цибулю, дрібно кришимо. Куряче філе розморожуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Далі маринуємо м'ясо в майонезі, нашаткованих цибулі і часнику і спеції і залишаємо настоятися протягом півгодини. В цей час промиваємо картоплю, очищаємо і нарізаємо кубиками.
    Після того, як курка досить промаринувалася, підсмажуємо її на сковороді, змазаній рослинною олією. Як тільки м'ясо підрум'яниться, додаємо картоплю і накриваємо кришкою. Смажимо інгредієнти до готовності, періодично помішуючи. У завершенні додаємо зелень. За цією ж схемою можна приготувати не менш смачну тушковану картоплю з курячим філе.

    Запечена картопля з курячим філе


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • куряче філе - 05 кг;

  • майонез - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • сир твердих сортів - 200 г;

  • масло рослинне - 1 ст. л.;

  • спеції - за смаком.


  • Куряче філе з картоплею
    Приготування
    Картоплю промиваємо, очищаємо, нарізаємо тонкими пластинками і змішуємо зі спеціями в окремій мисці. Потім викладаємо її рівномірним шаром на деко, змащене маслом. Філе розморожуємо, промиваємо та нарізаємо, присмачую спеціями і викладаємо зверху картоплі. Сир натираємо на крупній тертці, змішуємо з домашнім майонезом і подрібненим часником, а потім отриманим соусом поливаємо все блюдо. Далі поміщаємо лист в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину. Перед подачею прикрашаємо порції свіжою зеленню.