Вернуться назад Распечатать

Запіканка з пюре

Запіканка з пюре
Іноді трапляється так (особливо у свята), що після вечірньої трапези залишилося картопляне пюре - з нього можна приготувати смачну запіканку. Зрозуміло, для цього доведеться додати і деякі інші компоненти, наприклад, гриби або м'ясо. Знову-таки, м'ясо можна використовувати як сире, так і вже приготоване, припустимо, куряче. Ще нам потрібно вогнетривка форма (скляна, керамічна, металева або силіконова).

Запіканка з картопляного пюре і курки з грибами


Інгредієнти:

  • куряче філе - близько 400 м;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • гриби свіжі - 250 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • картопляне пюре - близько 500 м;

  • шматочок натурального вершкового масла;

  • сир твердий - 150 г;

  • зелень свіжа;

  • сухі мелені спеції - за вашим смаком;

  • трохи рослинного масла;

  • сіль.


  • Приготування
    Запіканку можна готувати в одній великій формі або в порційних формах поменше (типу кокотниць).
    Куряче філе пропустимо через м'ясорубку. Додамо спеції і трохи присолим. Очищену цибулю дрібно наріжемо, а гриби - трохи крупніше. Обсмажимо в сковороді цибулю (на рослинному маслі) до появи легкого золотистого відтінку. Додамо фарш і гриби. Якщо м'ясо вже
    Запіканка з пюре
    приготоване, обсмажувати його необов'язково. Тушкуємо все разом на малому вогні протягом 20 хвилин. Тепер змішуємо цибулю, гриби і м'ясо з картопляним пюре. Додаємо яйце і трохи подрібненої зелені. Ретельно перемішуємо. Сир натираємо на тертці.
    Змащуємо форму (або форми) вершковим маслом і рівномірно викладаємо підготовлену масу. Можна простелити форму промасленим пекарської папером. Запікаємо в духовій шафі при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Посипаємо тертим сиром і повертаємо в духовку ще хвилин на 5-8 нехай сир розплавиться. Готову картопляну запіканку прикрашаємо зеленню, розрізаємо прямо у формі і акуратно витягаємо порційні шматки і за допомогою лопатки.