Рецепти приготування курячого філе з помідорами не відрізняються особливою різноманітністю. М'ясо з томатами або запікають під сирною скоринкою, або тушкують з овочами - варіації на тему м'ясного рагу. Тим не менш, просто зовсім не означає несмачно. А при правильній подачі таке блюдо цілком гідно прикрасити святковий стіл.
Куряче філе, запечене з помідорами під сирною скоринкою
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; помідори - 2 шт.; сметана - 3 ст. ложки; сир твердий - 100 г; паприка - 1 ч. ложка; базилік сушений - 2 щіпки; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Куряче філе промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і розрізаємо впоперек на більш тонкі скибочки. Кожен шматочок м'яса загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо з двох сторін. Стежимо, щоб відбивні не розірвалися і не розповзлися. Натираємо м'ясо сіллю і спеціями, присипаємо базиліком і залишаємо промаринуватися хвилин 15.
Тим часом нарізаємо кружечками помідори. Сир натираємо на крупній тертці. Деко застеляємо пергаментом і злегка змащуємо маслом. Викладаємо підготовлені курячі відбивні . Зверху їх промазуємо сметаною, додаємо кружечки помідорів і присипаємо сиром. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Подаємо філе курки, запечена з помідорами, ще гарячим - в якості основного блюда або з гарніром. Така рум'яна курочка добре поєднується з картоплею, рисом, тушкованими овочами або зеленим салатом.
Рецепт курячого філе, тушкованого з помідорами і квасолею
Інгредієнти: грудка куряча - 500 г; квасоля спаржева - 350 г; цибуля-порей - 05 шт.; помідори черрі - 20 шт.; лимон - 05 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування У спаржевої квасолі видаляємо хвостики і нарізаємо невеликими шматочками. Збризкуємо її лимонним соком. На оливковій олії обсмажуємо розкришений півкільцями цибулю, до рум'яного кольору. Додаємо нарізане невеликими шматочками філе і смажимо до напівготовності. Після додаємо квасоля, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Через 10 хвилин додаємо накрошенние кубиками помідори, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 5.