Вернуться назад Распечатать

Запечене куряче філе з помідорами - рецепти

Запечене куряче філе з помідорами - рецепти
Рецепти приготування курячого філе з помідорами не відрізняються особливою різноманітністю. М'ясо з томатами або запікають під сирною скоринкою, або тушкують з овочами - варіації на тему м'ясного рагу. Тим не менш, просто зовсім не означає несмачно. А при правильній подачі таке блюдо цілком гідно прикрасити святковий стіл.

Куряче філе, запечене з помідорами під сирною скоринкою


Інгредієнти:

  • філе куряче - 500 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • сир твердий - 100 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • базилік сушений - 2 щіпки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і розрізаємо впоперек на більш тонкі скибочки. Кожен шматочок м'яса загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо з двох сторін. Стежимо, щоб відбивні не розірвалися і не розповзлися. Натираємо м'ясо сіллю і спеціями, присипаємо базиліком і залишаємо промаринуватися хвилин 15.
    Тим часом нарізаємо кружечками помідори. Сир натираємо на крупній тертці. Деко застеляємо пергаментом і злегка змащуємо маслом. Викладаємо підготовлені курячі відбивні . Зверху їх промазуємо сметаною, додаємо кружечки помідорів і присипаємо сиром. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
    Подаємо філе курки, запечена з помідорами, ще гарячим - в якості основного блюда або з гарніром. Така рум'яна курочка добре поєднується з картоплею, рисом, тушкованими овочами або зеленим салатом.

    Рецепт курячого філе, тушкованого з помідорами і квасолею


    Інгредієнти:

  • грудка куряча - 500 г;

  • квасоля спаржева - 350 г;

  • цибуля-порей - 05 шт.;

  • помідори черрі - 20 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • Запечене куряче філе з помідорами - рецепти

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У спаржевої квасолі видаляємо хвостики і нарізаємо невеликими шматочками. Збризкуємо її лимонним соком. На оливковій олії обсмажуємо розкришений півкільцями цибулю, до рум'яного кольору. Додаємо нарізане невеликими шматочками філе і смажимо до напівготовності. Після додаємо квасоля, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні. Через 10 хвилин додаємо накрошенние кубиками помідори, солимо, перчимо і тушкуємо ще хвилин 5.