Плов - ситне і напрочуд смачне блюдо, в якому міститься все найнеобхідніше для збалансованого повноцінного харчування. Основним його компонентом, звичайно ж, є рис. Однак, іноді його замінюють гречкою, пшеницею, перловкою або горохом. Існує безліч рецептів приготування цього дивовижного страви, в тому числі з додаванням риби, овочів, м'яса і т. д. А ми сьогодні давайте дізнаємося з вами, як приготувати плов з грибами.
Рецепт плову з грибами
Інгредієнти: масло рослинна - 100 мл; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; свіжі печериці - 300 г; рис - 1 ст.; кип'ячена вода - 15 склянки; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати плов з грибами. Рис промиваємо, заливаємо гарячою водою. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і тушкуємо в чавунці, на слабенькому вогні, періодично помішуючи. Потім додаємо моркву, натерту на тертці з середніми отворами, і смажимо до повної готовності, помішуючи.
Гриби обробляємо, розрізаємо навпіл і нарізаємо тонкими пластинками. Тепер додаємо до обжарке гриби і тушкуємо все до повного випаровування рідини.
Цим часом, зливаємо воду з рису, розкладаємо його на пару хвилин на паперовому рушнику, а потім перекладаємо в готові овочі. Додаємо спеції, додаємо за смаком сіль і смажимо приблизно 2 хвилини при постійному помішуванні. Далі вливаємо окріп, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і продовжуємо тушкувати вегетаріанський плов з грибами протягом 25 хвилин.
Плов з грибами і м'ясом
Інгредієнти: яловичина - 500 г; рис - 1 ст.; печериці - 250 г; м'ясний бульйон - 25 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт.; часник - 3 зубчики; паприка мелена - на смак; спеції - за смаком; рослинне масло - для смаження; зіра, коріандр мелений - за смаком. Приготування Для приготування плову з яловичиною і грибами, беремо м'ясо, промиваємо, витираємо серветкою і ножем нарізаємо на маленькі шматочки. Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Гриби добре промиваємо холодною водою і розрізаємо на 4 частини. Моркву очищаємо, подрібнюємо тонкою соломкою.
Тепер беремо каструлю з товстим дном, наливаємо масло і розігріваємо. Обсмажуємо до рум'яної скоринки м'ясо, а потім додаємо до нього цибулю і гриби. Ретельно все перемішуємо і готуємо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Після цього викладаємо в каструлю моркву і посипаємо спеціями. Розмішуємо і смажимо овочі з м'ясом близько 3 хвилин. Потім виливаємо половину порції м'ясного бульйону і тушкуємо все, поки він не випарується.
Рис промиваємо кілька разів, щоб вода стала прозорою і не каламутною. Викладаємо рис поверх м'яса з грибами і акуратно розрівнюємо його. Заливаємо плов рештою бульйоном, щоб він повністю покрив усю крупу. Коли рідина випарується, зменшуємо вогонь до самого слабкого, додаємо часник і накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо м'ясної плов з овочами і грибами до повної готовності близько 40 хвилин. Готову страву ретельно перемішуємо і перекладаємо в глибоку тарілку.
Плов з грибами в мультиварці
Інгредієнти: гриби - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; філе курки - 2 шт.; рис - 1 ст.; кип'ячена вода - 2 ст.; вершкове масло; спеції - за смаком. Приготування Отже, включаємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і пасеруємо подрібнену ріпчасту цибулю та моркву. Потім додаємо нарізане кубиками куряче філе і нашатковані пластинами гриби, перемішуємо і обсмажуємо ще хвилин 10-15. Після цього всипаємо в чашу мультиварки заздалегідь промитий рис, додаємо за смаком спеції, вливаємо воду. Переводимо мультиварку на режим «Плов» і готуємо до сигналу. Подаємо плов з грибами і куркою гарячим із зеленню і овочами.