Курку люблять якщо не все, то дуже багато, адже що може бути ще більш простим і зручним у приготуванні, як не куряче філе. Цю статтю ми вирішили присвятити приготування страви на пару. Куряче філе на пару відрізняється не тільки низькою калорійністю, але і делікатним смаком.
Як приготувати на пару куряче філе в мультиварці?
Мультиварка настільки багатофункціональний прилад, що цілком може замінити собою окремо вибрані кухонні девайси, наприклад, пароварку.
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; свіжий розмарин - 1 гілочка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 1 ст. ложка. Приготування Куряче філе обрізаємо від залишків жиру, якщо такі є, промиваємо і висушуємо. У ступку кладемо розмарин і засипаємо його сіллю, остання виступить в якості абразиву. Перетираємо розмарин з сіллю і заливаємо все оливковою олією. Обсушенное куряче філе викладаємо на лист фольги і заливаємо ароматним маслом. Обертаємо куру фольгою, не допускаючи появи надривів, інакше сік з м'яса витече під час готування.
Наливаємо в каструлю воду до нижньої ризики, зверху встановлюємо кошик для варіння на пару і кладемо в неї нашу курку. Готуємо страву півгодини в режимі «Варка на пару».
Паралельно з куркою ви можете готувати і овочі на пару, скориставшись аналогічною технікою. Куряче філе в мультиварці на пару з овочами стане найкориснішим, швидким і смачною стравою дня.
Рецепт фаршированого курячого філе на пару
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; гриби - 50 г; цибулю-шалот - 2 шт.; часник - 1 зубчик; перець чилі - 1 шт.; петрушка - 1 ч. ложка; бекон - 3-4 смужки; рослинна олія - 4 ч. ложки; крес-салат - жменя; бальзамічний сироп. Приготування Гриби чистимо й нарізаємо тонкими шматочками, аналогічним чином робимо і з цибулею і перцем чилі. Часник очищаємо і подрібнюємо. Петрушку моєму і також дрібно нарізаємо. Бекон ріжемо соломкою і обсмажуємо близько 1 хвилини, слідом відправляємо цибулю, гриби, чилі і часник, продовжуємо готування ще пару хвилин, посипаємо все петрушкою,
приправляємо сіллю і перцем за смаком, даємо охолонути.
Куряче філе розрізаємо навпіл, але не до кінця, а так, щоб вийшла книжка. Викладаємо начинку на м'ясо і щільно загорнути його плівкою. Курку в плівці починаємо потихеньку скачувати так, щоб в результаті у нас вийшла ковбаска.
У каструлі нагріваємо воду, поверх розміщуємо кошик для варіння на пару і готуємо страву на пару 30 хвилин. Розрізаємо куряче філе фаршироване навпіл і подаємо з бальзамічної глазур'ю і салатом.