Вернуться назад Распечатать

Куряче філе на пару

Куряче філе на пару
Курку люблять якщо не все, то дуже багато, адже що може бути ще більш простим і зручним у приготуванні, як не куряче філе. Цю статтю ми вирішили присвятити приготування страви на пару. Куряче філе на пару відрізняється не тільки низькою калорійністю, але і делікатним смаком.

Як приготувати на пару куряче філе в мультиварці?


Мультиварка настільки багатофункціональний прилад, що цілком може замінити собою окремо вибрані кухонні девайси, наприклад, пароварку.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • свіжий розмарин - 1 гілочка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Куряче філе обрізаємо від залишків жиру, якщо такі є, промиваємо і висушуємо. У ступку кладемо розмарин і засипаємо його сіллю, остання виступить в якості абразиву. Перетираємо розмарин з сіллю і заливаємо все оливковою олією. Обсушенное куряче філе викладаємо на лист фольги і заливаємо ароматним маслом. Обертаємо куру фольгою, не допускаючи появи надривів, інакше сік з м'яса витече під час готування.
    Наливаємо в каструлю воду до нижньої ризики, зверху встановлюємо кошик для варіння на пару і кладемо в неї нашу курку. Готуємо страву півгодини в режимі «Варка на пару».
    Паралельно з куркою ви можете готувати і овочі на пару, скориставшись аналогічною технікою. Куряче філе в мультиварці на пару з овочами стане найкориснішим, швидким і смачною стравою дня.

    Рецепт фаршированого курячого філе на пару


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • гриби - 50 г;

  • цибулю-шалот - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • петрушка - 1 ч. ложка;

  • бекон - 3-4 смужки;

  • рослинна олія - 4 ч. ложки;

  • крес-салат - жменя;

  • бальзамічний сироп.


  • Приготування
    Гриби чистимо й нарізаємо тонкими шматочками, аналогічним чином робимо і з цибулею і перцем чилі. Часник очищаємо і подрібнюємо. Петрушку моєму і також дрібно нарізаємо. Бекон ріжемо соломкою і обсмажуємо близько 1 хвилини, слідом відправляємо цибулю, гриби, чилі і часник, продовжуємо готування ще пару хвилин, посипаємо все петрушкою,
    Куряче філе на пару
    приправляємо сіллю і перцем за смаком, даємо охолонути.
    Куряче філе розрізаємо навпіл, але не до кінця, а так, щоб вийшла книжка. Викладаємо начинку на м'ясо і щільно загорнути його плівкою. Курку в плівці починаємо потихеньку скачувати так, щоб в результаті у нас вийшла ковбаска.
    У каструлі нагріваємо воду, поверх розміщуємо кошик для варіння на пару і готуємо страву на пару 30 хвилин. Розрізаємо куряче філе фаршироване навпіл і подаємо з бальзамічної глазур'ю і салатом.