Рис, приготовлений з курячим філе, виходить досить ситним і самостійним повноцінним стравою, яка обов'язково припаде до душі вашим гостям.
Рецепт приготування рису з курячим філе
Інгредієнти: нешліфований рис - 150 г; філе куряче - 300 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; соус соєвий - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; яйце - 1 шт.; кунжутне насіння - за смаком; зелена цибуля для прикраси. Приготування Рис заздалегідь відварюємо і відставляємо в сторону. Овочі чистимо, цибулю нарізаємо кільцями, а моркву - кубиками. Куряче філе шаткуємо порційними шматочками. Потім беремо сковороду, наливаємо масла й обсмажуємо протягом декількох хвилин підготовлені овочі. Далі вливаємо до них соєвий соус, викладаємо куряче філе і розтертий часник. Все перемішуємо і смажимо до повної готовності м'яса. Тепер викладаємо до овочів рис, вливаємо збите яйце і розмішуємо. Подаємо куряче філе з рисом в гарячому вигляді, посипавши злегка обсмаженим кунжутом.
Куряче філе, запечене з рисом
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; рис - 50 г; сир - 50 г; яйце перепелине - 2 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Філе нарізаємо впоперек волокон невеликими шматочками, солимо, перчимо і скроплюємо соком лимона. Рис відварюємо до напівготовності, а сир натираємо на крупній тертці і змішуємо з рисом. Тепер беремо формочки для запікання, на дно викладаємо шматочки курки, потім рис і ставимо на 15 хвилин у розігріту до потрібної температури духовку. Після закінчення часу, дістаємо форми, по центру розбиваємо перепелині яйця і відправляємо блюдо в духовку ще на 5 хвилин.
Рецепт курячого філе з рисом і ананасами
Інгредієнти: пропарений рис - 400 г; куряче філе - 500 г; консервовані ананаси - 1 банка; свіжі печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; італійські трави, сіль - за смаком. Приготування Рис відварюємо в злегка підсоленій воді в пропорції 1:2. Філе шаткуємо шматочками і обсмажуємо на маслечко до напівготовності. Печериці обробляємо, розрізаємо на четвертинки. Цибулю дрібненько рубаємо і підсмажити разом з грибами в окремій сковороді до повного випаровування виділився соку. Потім перекладаємо м'ясо в глибоку каструлю, додаємо гриби, солимо, перчимо за смаком, присипаємо спеціями і додаємо разом з сиропом шматочки ананаса. Ставимо посуд на слабкий вогонь і, як тільки більша частина рідини випарується, викладаємо рис і варимо на повільному вогні 10-15 хвилин при відкритій кришці. Подаємо готову страву на святковий стіл в якості основного гарніру.