Тушкована картопля з курячою печінкою на перший погляд може здатися звичайною і простою стравою. Насправді все залежить від способу приготування і правильної подачі на стіл. Будьте впевнені - домашні не раз подякують вам за чарівний вечерю! Рецептів приготування тушкованої картоплі з печінкою безліч, однак, для наших читачів ми вибрали самі, що ні є кращі.
Куряча печінка, тушкована з картоплею
Інгредієнти: печінка куряча - 500 г; картопля - 6 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; олія рослинна -2 ст. л.; сіль і спеції - за смаком. Приготування Печінка розморожуємо і гарненько промиваємо, після чого нарізаємо невеликими шматочками. Потім очищаємо цибулю нарізаємо кільцями, а часник слід потовкти. Морква промиваємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою великої терки. А промитий і очищений картопля нарізаємо тонкими пластинками.
Потім змащуємо маслом сковороду і нагріваємо, після чого обсмажуємо цибулю на середньому вогні до пом'якшення і красивого золотистого кольору. Через кілька хвилин додаємо моркву і спеції, готуємо ще 5 хвилин. Потім додаємо до овочів курячу печінку періодично помішуємо. Додаємо часник. Після того, як печінка підсмажилася, виймаємо весь вміст сковороди і кладемо в окрему миску. В залишках олії смажимо картоплю, накривши сковороду кришкою. Після того, як картопля буде готова, знову викладаємо в сковороду печінку і овочі, заливаємо блюдо водою і тушкуємо протягом 10 хвилин. Перед подачею солимо за смаком, перчимо і прикрашаємо зеленню.
Картопля, тушкована з яловичої печінкою анітрохи не поступається за смаком всім відомої свинячої печінки, яка подається з тією ж картоплею або рисом. Однак ми зупинимося на першому варіанті, урізноманітнивши блюдо найніжнішим сметанним соусом .
Тушкована картопля з яловичої печінкою
Інгредієнти: печінка яловича - 300 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; картопля - 4 шт. масло рослинне - 3 ст. л.; сметана - 3 ст. л.; зелень кропу, сіль і спеції - за смаком. Приготування Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Після чого відправляємо тушкуватися на середньому вогні 15 хвилин. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Печінка розморожуємо, промиваємо, підсушуємо і нарізаємо порційними шматочками. Потім змащуємо олією сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору подрібнену цибулю. Потім додаємо печінку, сіль і спеції. Смажимо протягом 5 хвилин, потім додаємо сметану і майже готову картоплю. Тушкуємо страва до повної готовності, приправляємо свіжою зеленню.