М'ясо по-французьки готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину. Це блюдо виходить надзвичайно соковитим і смачним. Зараз ми вам розповімо кілька рецептів приготування м'яса по-французьки зі свининою.
Рецепт м'яса «Свинина по-французьки»
Інгредієнти: філе свинини - 1 кг; картопля - 500 г; цибуля - 4 шт.; помідори - 300 г; сир - 200 г; майонез, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло. Приготування Ріжемо м'ясо порційними шматочками, відбиваємо, солимо з 2 сторін і викладаємо на деко, попередньо змащений маслом, на деякій відстані один від одного. Ріжемо цибулю кільцями або півкільцями, викладаємо його на м'ясо і змащуємо майонезом. Далі кладемо помідори, нарізані кружечками. Перчимо за смаком і посипаємо зверху половиною тертого сиру. Картопля очищаємо, нарізаємо шматочками, солимо і викладаємо на деко між м'ясом.
В духовці, розігрітій до 200 градусів, готуємо м'ясо по-французьки близько 15 годин, періодично поливаючи соком, який виділяється в процесі приготування. Якщо ж його замало, то влийте трохи окропу. Приблизно за 20-30 хвилин до готовності посипаємо м'ясо з картоплею залишилися сиром.
«М'ясо по-французьки» зі свинини
Інгредієнти: свинина - 800 г; цибуля - 2 шт.; твердий сир - 200 г; печериці консервовані - 300 г; сметана - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; вершковий сир із зеленню - 50 г; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування М'ясо ріжемо шматочками близько 15 см, потім гарненько відбиваємо з обох сторін і натираємо сіллю і перцем. Викладаємо на деко. З'єднуємо сметану, майонез і вершковий сир із зеленню, добре перемішуємо. Рясно змащуємо отриманою сумішшю м'ясо. Цибулю ріжемо півкільцями і укладаємо його на м'ясо. Зверху кладемо гриби, нарізані пластинами. Зверху ще промазуємо приготованою сумішшю. Посипаємо м'ясо тертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 50.
«М'ясо по-французьки» зі свинини з помідорами
Інгредієнти: свиняча корейка - 400 г; цибуля - 2 шт.; сир - 250 г; помідори - 3 шт.; зелень петрушки - 20 г; часник - 2 зубчики; майонез - 200 г; сіль, перець, рослинна олія. Приготування Свинину миємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками товщиною 8-10 мм. Кожен шматочок накриваємо плівкою і відбиваємо. Викладаємо відбивні на деко, змащене рослинним маслом. Присипаємо їх сіллю і перцем. Часник пропускаємо через прес. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Зелень подрібнюємо, помідори ріжемо кільцями. На відбивні кладемо цибулю, зверху робимо сіточку з майонезу. Потім розміщуємо помідори, злегка їх додаємо сіль і посипаємо перцем, а потім посипаємо подрібненою зеленню і часником. Знову робимо сіточку з майонезу. Густо посипаємо відбивні тертим сиром. Запікаємо м'ясо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 40. Ну, ось і готово «м'ясо по-французьки» з помідорами .
«М'ясо по-французьки» зі свинини з ананасами
Інгредієнти: свинина - 05 кг; сир твердий - 400 г; консервовані ананаси - 1 банка; цибуля ріпчаста - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; майонез; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо шматочками бажаної величини і відбиваємо їх. Потім солимо і перчимо, змащуємо рослинним маслом, поливаємо соком лимона. Посуд з накриваємо кришкою і ставимо на холод, щоб м'ясо добре просочилося. На дно форми викладаємо шар цибулі, нарізаного півкільцями або кільцями, зверху поміщаємо м'ясо, змащуємо його майонезом. Викладаємо шматочки ананасів, знову змащуємо майонезом і посипаємо сиром, натертим на тертці. Запікаємо м'ясо з ананасами при температурі 180-190 градусів хвилин 40.