Бефстроганов - одне з найвідоміших національних страв російської кухні, що отримала велике поширення і популярність у всьому світі. Традиційно його готують з яловичини і іноді з телятини, але ми пропонуємо вам дізнатися рецепти бефстроганова з свинини.
Бефстроганов з свинини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 1 кг; цибулина - 1 шт.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; масло рослинне для обсмажування; спеції - за смаком; вода - 1 ст.; сметана - 250 мл Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати бефстроганов з свинини. Отже, м'ясо промиваємо, обсушуємо, злегка відбиваємо кухонним молоточком і нарізаємо спочатку на медальйони, а потім на смужки. На дно чаші мультиварки наливаємо рослинне масло, кладемо м'ясо і обсмажуємо його, не закриваючи кришкою, і вибравши на приладі програму «Випічка» 15 хвилин, періодично перемішуючи.
Потім підсолюємо м'ясо за смаком і злегка перчимо. Заливаємо свинину склянкою води, закриваємо кришку і встановлюємо режим «Гасіння» приблизно на 1 годину. Тепер окремо на сковороді готуємо піджарку: подрібнену цибульку пасеруємо на вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо до золотистого кольору і появи приємного і ароматного «грибного» запаху. Після цього перекладаємо піджарку до м'яса, виливаємо сметану, солимо, перчимо за смаком і тушкуємо страву ще хвилин 20-25. Ось і все, бефстроганов в мультиварці готовий!
Бефстроганов з свинини з грибами
Інгредієнти: свинина - 500 г; свіжі печериці - 700 г; гірчиця - 1 ст. ложка; сметана - 200 мл; масло вершкове - 150 г; цибулина - 2 шт.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; спеції. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як готувати бефстроганов з свинини. Цибулю спочатку очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо півкільцями. У сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла, викладаємо цибулька і пасеруємо його на середньому вогні до м'якості. Не втрачаючи часу дарма, промиваємо і обробляємо гриби. Нарізаємо їх маленькими шматочками і висипаємо в сковороду з цибулею. Потім все солимо, перемішуємо і збільшуємо вогонь. Смажимо гриби до повної готовності, помішуючи. Виділяється овочевий сік збираємо акуратно ложкою і переливаємо в окрему чашку. Часник чистимо і видавлюємо через часникодавку. Змішуємо його з сметанкою і грибним бульйоном, додаємо гірчицю, солимо і перчимо.
Ретельно перемішуємо і викладаємо в сковорідку з грибами та цибулею. Обсмажуємо все на невеликому вогні, поки соус добре не загусне. Свинину промиваємо та нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон і обкачуємо м'ясо в борошні.
Тепер беремо велику сковороду з товстим дном, розтоплюємо вершкове масло. З шматочків свинини стряхиваем злегка зайву муку і викладаємо в сковороду. Готуємо м'ясо на сильному вогні до появи апетитною скоринки. Після цього викладаємо обсмажені гриби з цибулею, посипаємо сіллю і ретельно все перемішуємо. Готуємо страву на середньому вогні приблизно 3-5 хвилин, а потім знімаємо з вогню, накриваємо сковороду кришкою. Даємо бефстроганову з свинини зі сметаною настоятися і подаємо до столу.
Бефстроганов з свинини з огірками
Інгредієнти: свинина - 500 г; цибулина - 2 шт.; свіжі печериці - 200 г; солоні огірки - 5 шт.; вершки - 500 мл; олія рослинна; спеції - за смаком. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою. Цибулю подрібнюємо, печериці нарізаємо пластинками і пасеруємо на невеликому вогні. Огірки шаткуємо кубиками й викладаємо разом з м'ясом в сковороду. Заливаємо вершками і тушкуємо протягом 10 хвилин. В самому кінці блюдо приправляємо спеціями і перемішуємо. Ось і все, бефстроганов з свинини з вершками готовий!