Вернуться назад Распечатать

Картопля, тушкована з тушонкою

Картопля, тушкована з тушонкою
Картопля тушкована з тушонкою - елементарне і досить просте у приготуванні блюдо. Загасити картоплю можна швиденько - на швидку руку, без додавання інших інгредієнтів або ж урізноманітнити смак і аромат страви, додавши різні овочі і спеції на свій смак.

Рецепт тушкованої картоплі з тушонкою


Інгредієнти:

  • тушонка - 1 банка;

  • картопля - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • зелень - пучок;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • сушений базилік - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вода - 2 ст.;

  • перець горошком - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати тушковану картоплю з домашній тушонкою . Чистимо цибулину і шаткуємо кільцями. Картоплю очищаємо і нарізаємо шматочками. На сковороді розігріваємо трохи оливкового масла і пасеруємо спочатку цибулю до золотистого відтінку, а потім викладаємо картоплю, кидаємо лавровий лист, запашний чорний перець горошком і ложечку сушеного базиліка. Після цього вливаємо воду, так щоб вона повністю покрила вміст сковороди. Все ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо близько 10 хвилин до напівготовності картоплі.
    Не втрачаючи часу дарма, з вами займемося підготовкою інших інгредієнтів. Банку тушонки викладаємо в глибоку тарілку і добре розминаємо виделкою. Зелень кропу промиваємо, струшуємо і нарізаємо дрібненько, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо. По закінченні часу викладаємо до картоплі тушонку, посипаємо за смаком сіллю, перцем і все перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 20. В самому кінці прикрашаємо страву зеленню і подрібненим часником, знімаємо з плити і розкладаємо готову картоплю з тушонкою в тарілку і подаємо до столу з чорним хлібом і соліннями.

    Картопля, тушкована з тушкованим м'ясом і овочами


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • тушонка - 1 банка;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • сметана - 50 мл;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • перець горошком - 3 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • свіжий кріп;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для приготування тушкованої картоплі з тушонкою моєму спочатку холодною водою всі овочі. Потім картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і злегка обсмажуємо на соняшниковій маслечко. Моркву і цибулю теж очищаємо, шаткуємо соломкою і пасеруємо в окремій невеликій сковороді з високими бортиками. Сюди ж викладаємо тушонку, попередньо порізану у банку ножем. Перемішуємо овочі з м'ясом дерев'яною лопаткою, і обсмажуємо хвилини 3.
    Потім додаємо цю суміш в сковороду з картоплею і перемішуємо. Вливаємо трохи кип'яченої води, додаємо лавровий лист і кілька горошин перцю. Дрібними шматочками нарізаємо помідори і болгарський солодкий перчик. Додаємо овочі в сковороду, солимо і знову перемішуємо. Тушкуємо до тих пір, поки картопля не стане м'яким і развалистим. У самому кінці приготування заливаємо все сметаною, посипаємо подрібненим кропом і часником. Після цього готуємо страву ще пару хвилин, і пригощаємо всіх смачною тушкованою картоплею з овочами .

    Картопля, тушкована з тушонкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясна тушонка - 1 банка;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 6 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • спеції;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • Картопля, тушкована з тушонкою

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і подрібнюємо невеликими шматочками. Цибулю шаткуємо півкільцями або кубиками, а моркву натираємо на тертці з малими отворами. За бажанням додаємо очищену болгарський перчик. Перемішуємо всі продукти з м'ясної тушонкою, приправляємо спеціями, солимо і перчимо. Потім наливаємо трохи води і перекладаємо все в чашу мультиварки. Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо 1 годину.