Картопля тушкована з тушонкою - елементарне і досить просте у приготуванні блюдо. Загасити картоплю можна швиденько - на швидку руку, без додавання інших інгредієнтів або ж урізноманітнити смак і аромат страви, додавши різні овочі і спеції на свій смак.
Рецепт тушкованої картоплі з тушонкою
Інгредієнти: тушонка - 1 банка; картопля - 500 г; цибулина - 1 шт.; зелень - пучок; часник - 2 зубчики; олія оливкова - 2 ст. ложки; сушений базилік - 1 ч. ложка; лавровий лист - 2 шт.; сіль - 1 ч. ложка; вода - 2 ст.; перець горошком - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати тушковану картоплю з домашній тушонкою . Чистимо цибулину і шаткуємо кільцями. Картоплю очищаємо і нарізаємо шматочками. На сковороді розігріваємо трохи оливкового масла і пасеруємо спочатку цибулю до золотистого відтінку, а потім викладаємо картоплю, кидаємо лавровий лист, запашний чорний перець горошком і ложечку сушеного базиліка. Після цього вливаємо воду, так щоб вона повністю покрила вміст сковороди. Все ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо близько 10 хвилин до напівготовності картоплі.
Не втрачаючи часу дарма, з вами займемося підготовкою інших інгредієнтів. Банку тушонки викладаємо в глибоку тарілку і добре розминаємо виделкою. Зелень кропу промиваємо, струшуємо і нарізаємо дрібненько, додаємо видавлений через прес часник і перемішуємо. По закінченні часу викладаємо до картоплі тушонку, посипаємо за смаком сіллю, перцем і все перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 20. В самому кінці прикрашаємо страву зеленню і подрібненим часником, знімаємо з плити і розкладаємо готову картоплю з тушонкою в тарілку і подаємо до столу з чорним хлібом і соліннями.
Картопля, тушкована з тушкованим м'ясом і овочами
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; тушонка - 1 банка; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; помідори - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; сметана - 50 мл; масло рослинне - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; перець горошком - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; свіжий кріп; спеції. Приготування Отже, для приготування тушкованої картоплі з тушонкою моєму спочатку холодною водою всі овочі. Потім картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і злегка обсмажуємо на соняшниковій маслечко. Моркву і цибулю теж очищаємо, шаткуємо соломкою і пасеруємо в окремій невеликій сковороді з високими бортиками. Сюди ж викладаємо тушонку, попередньо порізану у банку ножем. Перемішуємо овочі з м'ясом дерев'яною лопаткою, і обсмажуємо хвилини 3.
Потім додаємо цю суміш в сковороду з картоплею і перемішуємо. Вливаємо трохи кип'яченої води, додаємо лавровий лист і кілька горошин перцю. Дрібними шматочками нарізаємо помідори і болгарський солодкий перчик. Додаємо овочі в сковороду, солимо і знову перемішуємо. Тушкуємо до тих пір, поки картопля не стане м'яким і развалистим. У самому кінці приготування заливаємо все сметаною, посипаємо подрібненим кропом і часником. Після цього готуємо страву ще пару хвилин, і пригощаємо всіх смачною тушкованою картоплею з овочами .
Картопля, тушкована з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти: м'ясна тушонка - 1 банка; морква - 1 шт.; картопля - 6 шт.; цибулина - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; сіль - за смаком; спеції; вода - 2 ст. ложки; зелень - для прикраси. Приготування Картоплю чистимо і подрібнюємо невеликими шматочками. Цибулю шаткуємо півкільцями або кубиками, а моркву натираємо на тертці з малими отворами. За бажанням додаємо очищену болгарський перчик. Перемішуємо всі продукти з м'ясної тушонкою, приправляємо спеціями, солимо і перчимо. Потім наливаємо трохи води і перекладаємо все в чашу мультиварки. Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо 1 годину.