Вернуться назад Распечатать

Тушкована картопля з грибами

Тушкована картопля з грибами
Тушковану картоплю з грибами можна подати до столу як самостійне повноцінне блюдо, так і в якості гарніру до м'яса. Гриби можна використовувати будь - свіжі, сушені, заморожені або навіть мариновані. Давайте не будемо втрачати часу дарма і приготуємо з вами тушковану картоплю з грибами.

Рецепт тушкованої картоплі з грибами


Інгредієнти:

  • картопля - 2 кг;

  • білі гриби - 350 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - для смаження;

  • перець горошком, лавровий лист, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками. Потім укладаємо її в каструльку або чавунець, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Тим часом, беремо гриби, ретельно промиваємо, гарненько обсушуємо і шаткуємо невеликими шматочками. Моркву чистимо і тремо на крупну тертку. Очищений ріпчасту цибулю подрібнюємо кубиками .
    Тепер беремо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо. Обсмажуємо спочатку до м'якості цибулю, потім додаємо моркву, перемішуємо і продовжуємо обсмажити на середньому вогні. В самому кінці викладаємо гриби і смажимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Після цього смаження солимо і перчимо до смаку, перемішуємо.
    Коли картопля закипить, додаємо до неї лавровий лист і кілька горошин запашного перцю. За бажанням можете кинути в каструлю очищений і промитий часник, видавлений через прес.
    Як тільки картопля почне ставати м'яким, викладаємо до нього обсмажені з цибулею і морквою гриби, перемішуємо, посипаємо сіллю і спеціями за смаком. При необхідності підливаємо ще трохи води, прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на маленькому вогні до повної готовності, періодично помішуючи. Ось і все, картопля тушкована з білими грибами готова!

    Тушкована картопля з маринованими грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • мариновані гриби - 400 р;

  • картопля - 15 кг;

  • цибулина - 300 г;

  • вершки - 200 мл;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 7 ст. ложок;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Мариновані печериці розрізаємо на кілька частин. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і шаткуємо дрібними кубиками. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо брусочками або крупними кубиками. Далі, в чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, включаємо прилад в мережу, виставляємо програму «Смаження», і як тільки масло прогріється, запускаємо нарізану цибулю і, помішуючи, обсмажуємо його протягом 10 хвилин. Потім викладаємо печериці, перемішуємо і готуємо разом з цибулею протягом 2 хвилин.
    Після цього додаємо картоплю і залишаємо обсмажуватися на тому ж режимі ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати. Далі відключаємо мультиварку, приправляємо блюдо спеціями на свій смак, солимо, вливаємо вершки і ретельно перемішуємо вміст чаші, закриваємо прилад кришкою і встановлюємо на 40 хвилин режим «Гасіння». Як тільки прозвучить сигнал готовності, відразу ж подаємо на стіл пахучу картоплю з грибами у вершковому соусі, прикрасивши страву, свіжою зеленню.

    Картопля, тушкована з сушеними грибами


    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • цибулина - 3 шт.;

  • сушені гриби - 50 г;

  • шпик - 120 г;

  • спеції - за смаком;

  • Тушкована картопля з грибами

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Сушені гриби заздалегідь заливаємо окропом і залишаємо на кілька годин. Потім нарізаємо їх разом з цибулею і підсмажити на салі. Очищений картопля шаткуємо великими часточками, злегка обсмажуємо і перекладаємо разом з грибами в гусятницю, залити доверху водою. Додаємо сіль, лавровий листок, перець, петрушку і, накривши кришкою, тушкуємо на слабенькому вогні. Приблизно через 35 хвилин картопля, тушкована з сушеними грибами готовий!