Рагу зі свинини - одночасно і дуже популярний, і просте блюдо. Інгредієнти для його приготування потрібно мало, смак виходить приголомшливий, правда часу потрібно витратити не менше години. Рецептів рагу зі свинини багато, давайте розглянемо деякі з них.
Рагу зі свинини з овочами
Інгредієнти: свиняче м'ясо - 1 кг; перець болгарський - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; томатна паста - 3 ч. ложки; зелень, спеції - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як приготувати рагу зі свинини. М'ясо промиваємо і видаляємо з нього залишки води, промокнувши паперовою серветкою. Потім розбираємо його на невеликі шматочки і обсмажуємо протягом 3 хвилин в глибокій сковороді з невеликим додаванням оливкової олії. В процесі обсмажування додаємо в м'ясо сіль, перець за смаком, заливаємо водою і доводимо страву до кипіння, після чого зменшуємо вогонь. Сковороду накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати все на слабенькому вогні.
Приблизно хвилин через 20-30 як тільки свинина досягне напівготовності, шаткуємо півкільцями цибулю, болгарський солодкий перець і додаємо овочі до м'яса. Після закінчення приготування готову страву посипаємо дрібно нарубаної свіжої зеленню, і даємо йому настоятися. Ось і все, рагу по-домашньому з свинини готово!
Рагу зі свининою, картоплею
Інгредієнти: свинина - 700 г; морква - 3 шт.; цибулина - 4 шт.; кабачок - 1 шт.; картопля - 3 шт.; яйце - 2 шт.; яблуко - 3 шт.; сметана - 05 склянки; вода - 2 ст.; імбир; розмарин; базилік; спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування Отже, для приготування рагу зі свинини в духовці, м'ясо добре промиваємо, обсушуємо і ріжемо на шматочки середньої величини. Далі викладаємо їх в чавунець, заливаємо кип'яченою водою і тушкуємо протягом 20 хвилин на маленькому вогні. Цим часом чистимо моркву, шаткуємо її кружальцями, а цибулю нарізаємо великими шматочками. Кабачок промиваємо і подрібнюємо кільцями. Якщо овоч великий, то спочатку очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними шматочками. Після цього, з допомогою шумівки, витягаємо з сотейника м'ясо і перекладаємо його в миску. У що залишився після приготування свинини бульйон додаємо цибулю, кабачок і моркву.
Готуємо овочі при закритій кришці приблизно 10 хвилин. Картопля очищаємо від шкірки і нарубаем пластинками. Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевинки і шаткуємо кружечками. Протушкувалися овочі акуратно викладаємо в окремий посуд, а бульйон, що залишився додаємо картоплю і яблука. Готуємо 10 хвилин на великому вогні. Тепер беремо глиняні горщики, змащуємо їх соняшниковим маслом і рівномірно розподіляючи, викладаємо в кожен м'ясо, яблука і овочі. Закриваємо кришками і відправляємо блюдо в духовку тужити.
Для приготування заливки збиваємо окремо яйця, кладемо сметану і спеції. Потім вливаємо бульйон, що залишився після тушкування м'яса, і ретельно перемішуємо. Отриману масу виливаємо в горщики і запікаємо рагу зі свининою в духовці ще близько 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Рагу зі свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 500 г; морква - 1 шт.; білокачанна капуста - 200 г; картопля - 5 шт.; часник - 3 зубчики; вода - 4 ст.; спеції, лавровий лист - за смаком. Приготування Свинину обробляємо, нарізаємо кубиками, овочі чистимо: морква шаткуємо кружечками, картопля великими шматками. Далі викладаємо м'ясо на дно мультиварки, солимо, перчимо і присмачую спеціями. Потім покриваємо свинину шаром нашаткованої капусти, морквяними кружечками, а зверху розподіляємо картоплю. Після цього знову підсолюємо і перчимо, кладемо лавровий листочок і заливаємо водою. Виставляємо режим «Гасіння» і засікаємо приблизно на 1 годину. За 15 хвилин до закінчення готування додаємо в рагу з капустою з свинини головку часнику. Ну, ось і все рагу в мультиварці готово!