Вернуться назад Распечатать

Свинина з айвою

Свинина з айвою
Не знаєте чим ще здивувати своїх рідних і друзів? Тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант - свинина, запечена з айвою.

Рецепт свинини з айвою


Інгредієнти:

  • свинина - 700 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • айва - 2 шт.;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • петрушка і кріп - 5 гілочок;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець.


  • Для маринаду:

  • цибулина - 2 шт.;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • приправа для шашлику - 1 ч. ложка;

  • гірчиця - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати свинину з айвою. Спочатку давайте зробимо маринад. Для цього змішуємо в мисочці соєвий соус з гірчицею, додаємо приправу для шашлику і подрібнену цибульку. Свинину обробляємо від пленочек, нарізаємо середніми шматками, кладемо в каструлю і заливаємо приготовленим маринадом. Потім накриваємо все плівкою або кришкою і ставимо приблизно на 6 годин в холодильник. За годину до готування виймаємо м'ясо з цибулею з маринаду, але залишки рідини не виливаємо. Зігріваємо м'ясо до кімнатної температури і швидко обсмажуємо на розпеченому маслі до легкого рум'янцю разом з цибулею, підсолюємо за смаком.
    Окремо шаткуємо часточками картопля, очищений і айву. Картопля змішуємо з подрібненою петрушкою, посипаємо мускатним горіхом, поливаємо оливковою олією і солимо за смаком. Тепер беремо 3 подвійних шматка фольги і поміщаємо окремо спочатку картоплю, потім часточки айви і обсмажену свинину, яку поливаємо залишився маринад. Після цього ретельно запаковуємо блюдо, викладаємо на деко, який ставимо на верхній рівень духовки і готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після закінчення часу свинина з айвою і картоплею готова!

    Свинина з айвою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • айва - 1 шт.;

  • свинина - 500 г;
  • Свинина з айвою

  • картопля - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • оливкова олія - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для приготування свинини, тушкованої з айвою видаляємо у фрукта серцевину і нарізаємо однаковими скибочками. Потім у чашу мультиварки наливаємо трохи масла, кладемо айву і включаємо режим «Підсмажування», встановивши таймер на 30 хвилин. Коли фрукт трохи обсмажиться до легкого золотистого кольору, виймаємо його з мультиварки і кладемо в чашу скибочки свинини, підсмажуючи їх хвилин 15. Очищений цибулю шаткуємо кільцями, додаємо до м'яса, солимо і перчимо за смаком. Картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на 4 частини, викладаємо до м'яса додаємо шматочки айви, перемішуємо все і виставляємо на приладі програму «Тушкування» на 50 хвилин.