Для ситного і повноцінного вечері ідеально підійдуть гриби і м'ясо. Таке блюдо можна приготувати і для зустрічі гостей, і навіть для романтичної вечері при свічках. Давайте дізнаємося з вами рецепти свинини з грибами в духовці.
Свинина, запечена в духовці з грибами, цибулею і сиром
Інгредієнти: свинина - 300 г; картопля - 5 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; сир - 200 г; яйце - 3 шт.; майонез; соєвий соус - за смаком; приправи та спеції. Приготування Для початку готуємо свинину. Для цього її промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими пластами. Потім кладемо до м'яса майонез, посипаємо спеціями за смаком, видавлюємо через прес очищений часник і трохи поливаємо соєвим соусом .
Залишаємо свинину маринуватися приблизно на годину, а цим часом готуємо поки гриби. Отже, спочатку розморожуємо їх і нарізаємо маленькими шматочками. Дрібно шаткуємо очищені цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до напівготовності 10-15 хвилин і трохи підсолюємо. Картоплю чистимо, ріжемо пластинками, заправляємо майонезом, трохи солимо і перемішуємо.
Тепер беремо форму з високими бортиками і викладаємо всі продукти шарами. На дно наливаємо трохи олії і добре промазуємо всю поверхню. Спочатку щільно один до одного кладемо м'ясо. Далі - тонким шаром гриби з цибулею, зверху - картопля. У невеликій мисці робимо заправку: збиваємо яйця, додаємо майонез і вливаємо трохи води. Все це перемішуємо до однорідної маси і заливаємо соусом нашу страву. Відправляємо свинину з картоплею і грибами в духовку, розігріту до 200 градусів, і засікаємо 1 годину. В самому кінці готування посипаємо блюдо сиром.
Свинина з картоплею і грибами в духовці
Інгредієнти: свинина - 1 кг; свіжі печериці - 500 г; картопля - 6 шт.; сир - 100 г; спеції. Приготування М'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими скибочками. Потім кожен шматочок злегка відбиваємо, підсолюємо, перчимо і щільно укладаємо в форму для запікання, застелену пергаментним папером і змащену рослинним маслом. Тепер чистимо всі овочі. Картопля шаткуємо тонкими кружечками, посипаємо спеціями поверх м'яса. Відправляємо форму на 30 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.
Цим часом обробляємо гриби, промиваємо їх і нарізаємо скибочками. Цибулька подрібнюємо півкільцями і пасеруємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії разом з печерицями до напівготовності. Обжарку гарненько перемішуємо і викладаємо у форму, поверх картоплі. Ставимо деко в духовку ще на 30 хвилин, а перед подачею присипаємо тертим сиром.
Свинина, запечена з грибами і овочами
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; цибулина - 1 шт.; печериці - 200 г; майонез - 50 мл; сир - 150 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; базилік - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Приготування М'якоть свинини миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Потім солимо, перчимо меленим перцем, додаємо базилік і перемішуємо м'ясо руками. Гриби обробляємо і шаткуємо тонкими пластинками. Ріпчасту цибулю теж чистимо і подрібнюємо півкільцями. Сир натираємо на маленькій тертці. Потім форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, викладаємо спочатку шматочки свинини, а потім гриби. Додаємо цибулю, розминаючи його злегка в руках. Зверху змащуємо все майонезом і засипаємо сиром. Відправляємо форму в духовку і запікаємо 1 годину при температурі 180 градусів. Як тільки блюдо покриється скоринкою, акуратно виймаємо його і подаємо до столу, нарізавши свинину з цибулею і грибами на порційні шматочки.