Котлети з крабових паличок - оригінальне, економічне блюдо, яке чудово підходить як для повсякденного вечері, так і для святкового застілля.
Рецепт котлет з крабових паличок
Інгредієнти: гірчиця - 15 ст. ложки; палички крабові - 400 г; яйце - 2 шт.; сухарі панірувальні - 100 г; майонез - 50 мл; рослинна олія; спеції. Приготування Крабові палички подрібнюємо на маленькі кубики, додаємо трохи панірувальних сухарів , кладемо майонез, розбиваємо яйця і додаємо гірчицю. Масу підсолюємо, перчимо за смаком і перемішуємо. Потім формуємо з фаршу невеликі котлетки, обвалюємо кожну в сухарях і обсмажуємо в гарячому масло до утворення насичено-золотистої скоринки. Готову страву присипаємо зеленню і подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Картопляні котлети з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 120 г; картопля - 400 г; молоко - 10 мл; сир - 50 г; яйце - 1 шт.; морква - 1 шт.; сухарі для панірування; рослинна олія; спеції. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати котлети з крабових паличок. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо, нарізаємо на середні шматочки, перекладаємо в каструлю і заливаємо окропом. Потім додаємо дрібку солі і варимо на слабенькому вогні до повної готовності. Крабові палички заздалегідь розморожуємо, знімаємо плівку і дрібно шаткуємо. Твердий сир натираємо на дрібній терочке. Моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо і теж подрібнюємо за допомогою терки.
Як тільки картопля стане м'яким, воду обережно зливаємо і перетворюємо його в пюре, розбавляючи молоком. Додаємо в картопляну масу яйце, посипаємо чорним меленим перцем і сіллю. Гарненько все перемішуємо і відставляємо в сторону для остигання. Потім висипаємо тертий сир, крабові палички і подрібнену моркву. Знову перемішуємо всі інгредієнти і формуємо з фаршу невеликі плоскі котлетки. Паніруємо в сухарях і обсмажуємо з обох боків до утворення золотистої скоринки. Готові котлети перекладаємо на блюдо і відразу ж подаємо на стіл.
Рибні котлети з крабовими паличками
Інгредієнти: філе сьомги - 200 г; палички крабові - 200 г; вершкове масло - 100 г; борошно - 1 ч. ложка; чебрець - щіпка; спеції. Приготування Філе сьомги обробляємо, очищаємо від кісток, шкіри і нарізаємо на маленькі шматочки. Вершкове масло охолоджуємо і натираємо на тертці. Далі перекручуємо рибу і крабові палички через м'ясорубку, висипаємо масло, перемішуємо фарш руками, солимо, перчимо до смаку, додаємо за бажанням чебрець. Тепер опускаємо руки в миску з холодною водою, формуємо котлетки і обвалюємо їх у борошні. На сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла котлетки і обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін. Потім перекладаємо їх на паперову серветку і залишаємо на 10 хвилин, щоб вбрався зайвий жир, а потім подаємо на стіл!
Курячі котлети з крабовими паличками
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; палички крабові - 400 г; цибулина - 05 шт.; часник - 1 зубчик; сир - 150 г; яйце - 2 шт.; крохмаль - 3 ч. ложки. Приготування Для приготування курячих котлет з крабовими паличками, готуємо спочатку всі інгредієнти. Крабові палички очищаємо від упаковки, сир натираємо на терочке. Курячу грудку обробляємо і перекручуємо разом з крабовими паличками і очищеної цибулею через м'ясорубку. Додаємо в масу яйця, тертий сир, крохмаль, видавлюємо часничок і гарненько перемішуємо. Готове тісто підсолюємо, перчимо за смаком, мокрими руками формуємо котлетки, обвалюємо їх у сухарях і обсмажуємо на рослинному маслечко до готовності.