Страви, приготовані в горщиках, виходять незвичайно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту, що виникає в горщику, страва не вариться, а потихеньку нудиться, що і дає такий неповторний смак. Зараз ми вам розповімо, як приготувати м'ясо з грибами в горщиках.
М'ясо з грибами і картоплею в горщиках
Інгредієнти: картопля - 500 г; яловичина - 300 г; печериці - 200 г; цибуля - 150 г; морква - 100 г; помідори - 150 г; вершкове масло; сіль, перець. Приготування Яловичину нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо й залишаємо хвилин на 10. Нарізаємо скибочками картоплю, цибулю ріжемо півкільцями, моркву - кружальцями, гриби - кубиками. Перемішуємо овочі, солимо і перчимо.
На дно горщиків укладаємо м'ясо, потім помідор, нарізаний кубиками, а зверху овочеву суміш. Зверху кладемо шматочок вершкового масла. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку. Запікаємо При 200 градусах близько 15 годин. Подаємо м'ясо з грибами і картоплею до столу прямо в горщиках.
М'ясо, гриби і картоплю в горщиках
Інгредієнти: свинина - 500 г; картопля - 600 г; цибуля - 150 г; морква - 100 г; сметана - 150 г; гриби - 200 р. Приготування Моркву тремо на дрібній тертці, цибулю подрібнюємо, картоплю нарізаємо брусочками. М'ясо і гриби нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії, викладаємо м'ясо і обсмажуємо ще хвилин 5 потім додаємо сіль і перець. На дно горщиків викладаємо картоплю, зверху - м'ясо з морквою і цибулею. Верхнім шаром будуть гриби. Змішуємо сметану з 200 мл води, підсолюємо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю горщики, закриваємо їх кришкою. При температурі 180 градусів запікаємо близько 50 хвилин.
М'ясо з грибами і сиром в горщиках
Інгредієнти: свинина - 400 г; картопля - 12 кг; печериці - 500 г; морква - 300 г; цибуля - 200 г; бульйон - 2 склянки; майонез - 1 ст. ложка; твердий сир - 200 г; рослинна олія; сіль, перець, петрушка - за смаком. Приготування Картоплю нарізаємо брусочками, цибулю - півкільцями, моркву - соломкою. Обсмажуємо моркву з цибулею на рослинному маслі до напівготовності, викладаємо м'ясо і, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин. Викладаємо на дно горщиків м'ясо з цибулею і морквою, зверху - нарізані пластинками гриби, картоплю і зверху все це заливаємо бульйоном, змащуємо поверхню майонезом, а зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 1 годину. Перед подачею на стіл свинину в горщиках посипаємо зверху подрібненою зеленню петрушки.
М'ясо в горщиках з грибами, капустою та картоплею
Інгредієнти: картопля - 250 г; свинина - 05 кг; свіжі печериці - 200 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; капуста - 150 г; твердий сир - 100 г; рафінована соняшникова олія - 50 мл; сіль, перець, сушений кріп - за смаком. Приготування Невеликими шматочками нарізаємо свинину. На сковороді розігріваємо 30 мл рослинного масла, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його хвилин 15. В самому кінці солимо, перчимо й перемішуємо. Печериці нарізаємо невеликими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями.
На іншій сковороді розігріваємо рослинне масло, обсмажуємо в ньому цибулю, моркву і гриби близько 5 хвилин. В самому кінці
солимо і перчимо, а потім перемішуємо. Очищену картоплю нарізаємо брусочками бажаної величини, злегка додаємо сіль. Капусту шаткуємо, часник пропускаємо через прес, а сир натираємо на тертці.
У кожен горщик спочатку викладаємо м'ясо, потім картоплю, цибулю з морквою і грибами і капусту. Посипаємо сушеним кропом і подрібненим часником. У кожен горщик вливаємо близько 30 мл води або м'ясного бульйону , а зверху посипаємо тертим сиром. Горщики накриваємо кришками і запікаємо в духовці, нагрітій до 200 градусів близько години. Після цього кришки знімаємо і витримуємо в духовці ще хвилин 5-10 поки не з'явиться рум'яна сирна скоринка.