Гречка з грибами - відмінне поєднання продуктів, з яких виходить безліч різних оригінальних і ситних страв. Вони чудово різноманітять ваш повсякденний стіл і неодмінно припадуть до смаку навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування гречки з грибами .
Гречка з грибами в горщику
Інгредієнти: гречана крупа - 05 склянки; яйце - 1 шт.; вода - 1 ст.; гриби - 50 г; куряче філе - 100 г; цибулина - 1 шт.; вершкове масло - 30 г; приправи - за смаком. Приготування Гречку промиваємо, гриби і куряче філе дрібно нарізаємо і розкладаємо все порівну по горщикам. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, додаємо в горщики, підсолюємо все, приправляємо спеціями, заливаємо гарячою водою. Потім накриваємо зверху кришками і відправляємо блюдо в духовку хвилин на 45-55. В самому кінці обережно дістаємо горщики, кладемо невеликий шматочок вершкового масла і розбиваємо яйце. Потім знову ставимо гречку з куркою і грибами в духовку і чекаємо ще хвилин 5.
Гречка з грибами і м'ясом
Інгредієнти: м'ясо - 500 г; вода - 4 ст.; гречана крупа - 2 ст.; майонез - 2 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; свіжі гриби - 100 г; гірчиця - 2 ст. ложки; приправа - 1 ч. ложка; свіжий кріп - 2 гілочки; приправи, спеції; рослинне масло. Приготування Зараз розповімо, як приготувати смачну вечерю з гречки і грибами. М'ясо обробляємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо, посипаємо спеціями і перемішуємо. Після цього перекладаємо його в каструльку, додаємо майонез, гірчицю і залишаємо маринуватися протягом півгодини.
Цим часом гречку промиваємо, заливаємо окропом, додаємо дрібно нарізаний кріп і кидаємо сіль. Закриваємо кришкою і залишаємо крупу пропариваться протягом 10 хвилин. На розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії, обсмажуємо замариновані м'ясні шматочки і порізані скибочками гриби, потім підливаємо трохи води і протушиваем їх до напівготовності.
Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом, викладаємо добре пропарену гречку, зверху рівномірно розподіляємо м'ясо з грибами, кладемо пару шматочків вершкового масла, щільно закриваємо кришкою і відправляємо блюдо в гарячу духовку. Запікаємо гречку з грибами в духовці до готовності при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин, в залежності від потужності вашого духової шафи. До готового блюда в якості закуски ідеально підійдуть мариновані грибочки будь-який домашній «разносол».
Котлети з гречки з грибами
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; свіжі гриби - 200 г; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; борошно - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Гречку варимо до готовності у великій кількості води. Потім готову кашу остуджуємо і добре розминаємо виделкою, щоб вона набула клейкість. Картопля, часник та цибулю очищаємо, промиваючи і натираємо на дрібній тертці. Якщо ви використовуєте сухі гриби, попередньо замочуємо їх, після чого віджимаємо і подрібнюємо. Свіжі ж печериці промиваємо, обробляємо і дрібно нарізаємо. Тепер змішуємо в глибокій мисці терті картопля, гриби, потовчену гречку, цибулю і часник. Додаємо в масу за смаком сіль, спеції, додаємо трохи борошна. Все гарненько перемішуємо до отримання однорідної щільного фаршу.
Далі змочуємо руки в холодній воді, формуємо невеликі котлетки, обсмажуємо їх на масло до золотавого кольору спочатку одного боку, а потім перевертаємо, накриваємо кришкою і обсмажуємо на середньому вогні з іншого боку хвилин 10. Подаємо готові гречані котлети з грибами зі свіжим салатом і зеленню.