Вернуться назад Распечатать

Рис з м'ясом, рецепт

Рис з м'ясом, рецепт
Не знаєте, що приготувати на вечерю? Пропонуємо вам безпрограшний варіант - рис з м'ясом. Блюдо виходить дуже смачне і ароматне.

Рецепт рису з м'ясом в духовці


Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • рис - 1 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • вода;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування рису з м'ясом досить простий. Крупу кілька разів гарненько промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Цибулю чистимо, миємо і шаткуємо тоненькою соломкою. М'ясо обробляємо, миємо, нарізаємо кубиками і злегка обсмажуємо на рослинному маслечко протягом 10 хвилин. Потім додаємо заздалегідь очищену і натерту моркву, ріпчаста цибулька і тушкуємо протягом 5-7 хвилин. Всі підсолюємо за смаком, перчимо і додаємо спеції.
    Потім м'ясну масу поділяємо на дві однакові частини і однією половиною заповнюємо глиняні горщики, заздалегідь налив на дно трохи рослинного масла. Зверху викладаємо рис і накриваємо другою частиною м'ясної обжарювання. Далі вливаємо трохи кип'яченої води і відправляємо горщики в духовку. Готуємо страву в попередньо розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин при 180 градусах. Після закінчення часу, рис з м'ясом готовий.

    Рис з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • м'ясо - 500 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • спеції для м'яса - за смаком.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати рис з м'ясом. Рис добре промиваємо і замочуємо хвилин на 40 у холодній воді. А цим часом поки давайте приготуємо м'ясо і опрацюємо цибулю. Отже, м'ясо миємо й розрізаємо на невеликі шматочки. Цибулю і болгарський перець очищаємо, обробляємо і дрібно шаткуємо. Потім перекладаємо овочі в чашу мультиварки, наливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо, виставивши на приладі програму «Випічка» 15 хвилин,
    Рис з м'ясом, рецепт
    не забуваємо періодично злегка перемішувати.
    Після того як цибулька придбає золотисту скоринку додаємо до обжарке підготовлені м'ясні шматочки, посипаємо спеціями, сіллю і обсмажуємо ще хвилин 20-30 на тому ж режимі. Тепер обережно зливаємо воду з рису і рівномірно викладаємо його в чашу мультиварки. Далі все ретельно перемішуємо, заливаємо 2 склянки води, встановлюємо режим «Гасіння» або «Плов» і час на 2-3 години. Блюдо виходить досить смачним і поживним. При подачі на стіл можна додати за бажанням для пікантності трохи соєвого соусу .