Рис з тушонкою, приготований наприклад в мультиварці, дуже просте і смачне блюдо, приготування якого займе лічені хвилини, а вдячні посмішки домашніх радувати вас ще довгий час. Саме тому сьогодні ми розповімо, як приготувати рис з тушонкою і які страви можна зробити з цих двох інгредієнтів.
Класичний рецепт рису з тушонкою
Інгредієнти: тушонка - 1 банка; часник - 2 зубчики; томатна паста - 3 ст. л.; рис - 300 г; сіль і перець - за смаком; зелень кропу - за смаком; рослинна олія - 2 ст. л. Приготування Рис промиваємо під холодною водою і варимо до повної готовності на середньому вогні, попередньо додавши в каструлю щіпку солі. Тушонку обсмажуємо на сковороді і зливаємо зайвий жир. Потім очищаємо часник, подрібнюємо і змішуємо його з м'ясом. Після чого додаємо до нього томатну пасту, сіль, перець, улюблені спеції. Перед подачею прикрашаємо блюдо мелкорубленной свіжою зеленню, можна краю тарілки прикрасити овочевий нарізкою. Також при бажанні в страву можна додати трохи тертої моркви і кільця болгарського перцю. Замість томатної пасти можна використовувати, наприклад соєвий соус, який найкращим чином поєднується з рисом і чудово просочить м'ясо.
Тепер ви знаєте, як варити рис з тушонкою, і наскільки цей процес простий. Саме тому ми пропонуємо вам такий ж простий і невигадливий варіант приготування смачного супу з рисом і тушонкою.
Розсольник з тушкованим м'ясом і рисом
Інгредієнти: тушонка - 1 банка; морква - 2 шт.; огірки солоні - 150 г; помідори - 400 р; картопля - 350 г; цибуля ріпчаста - 50 г; розсіл - 250 мл; сіль і перець - за смаком; масло рослинне - 2 ст. л. Приготування Морква промиваємо і очищаємо, потім подрібнюємо за допомогою терки. Після чого очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Потім пасеруємо обидва
інгредієнта протягом 10 хвилин на сковороді, змазаній рослинною олією. Далі моєму помідори очищаємо їх від шкірки, потім нарізаємо шматочками. Після чого половину томатів змішуємо з цибулею і морквою і тушкуємо ще хвилин 5. Потім дрібно нарізаємо огірочки і шаткуємо свіжу зелень.
Далі промиваємо та нарізаємо картоплю, опускаємо його в киплячу підсолену воду. Через 10 хвилин додаємо солоні огірки, спеції, незадіяні помідори і тушонку. Ще через 5 хвилин додаємо моркву і цибулю. Розсіл додаємо за смаком. В кінці приготування надаємо супу пікантності з допомогою свіжої зелені. Подаємо зі сметаною.