Вернуться назад Распечатать

Рис з тушонкою

Рис з тушонкою
Рис з тушонкою, приготований наприклад в мультиварці, дуже просте і смачне блюдо, приготування якого займе лічені хвилини, а вдячні посмішки домашніх радувати вас ще довгий час. Саме тому сьогодні ми розповімо, як приготувати рис з тушонкою і які страви можна зробити з цих двох інгредієнтів.

Класичний рецепт рису з тушонкою


Інгредієнти:

  • тушонка - 1 банка;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатна паста - 3 ст. л.;

  • рис - 300 г;

  • сіль і перець - за смаком;

  • зелень кропу - за смаком;

  • рослинна олія - 2 ст. л.


  • Приготування
    Рис промиваємо під холодною водою і варимо до повної готовності на середньому вогні, попередньо додавши в каструлю щіпку солі. Тушонку обсмажуємо на сковороді і зливаємо зайвий жир. Потім очищаємо часник, подрібнюємо і змішуємо його з м'ясом. Після чого додаємо до нього томатну пасту, сіль, перець, улюблені спеції. Перед подачею прикрашаємо блюдо мелкорубленной свіжою зеленню, можна краю тарілки прикрасити овочевий нарізкою. Також при бажанні в страву можна додати трохи тертої моркви і кільця болгарського перцю. Замість томатної пасти можна використовувати, наприклад соєвий соус, який найкращим чином поєднується з рисом і чудово просочить м'ясо.
    Тепер ви знаєте, як варити рис з тушонкою, і наскільки цей процес простий. Саме тому ми пропонуємо вам такий ж простий і невигадливий варіант приготування смачного супу з рисом і тушонкою.

    Розсольник з тушкованим м'ясом і рисом


    Інгредієнти:

  • тушонка - 1 банка;

  • морква - 2 шт.;

  • огірки солоні - 150 г;

  • помідори - 400 р;

  • картопля - 350 г;

  • цибуля ріпчаста - 50 г;

  • розсіл - 250 мл;

  • сіль і перець - за смаком;

  • масло рослинне - 2 ст. л.


  • Приготування
    Морква промиваємо і очищаємо, потім подрібнюємо за допомогою терки. Після чого очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Потім пасеруємо обидва
    Рис з тушонкою
    інгредієнта протягом 10 хвилин на сковороді, змазаній рослинною олією. Далі моєму помідори очищаємо їх від шкірки, потім нарізаємо шматочками. Після чого половину томатів змішуємо з цибулею і морквою і тушкуємо ще хвилин 5. Потім дрібно нарізаємо огірочки і шаткуємо свіжу зелень.
    Далі промиваємо та нарізаємо картоплю, опускаємо його в киплячу підсолену воду. Через 10 хвилин додаємо солоні огірки, спеції, незадіяні помідори і тушонку. Ще через 5 хвилин додаємо моркву і цибулю. Розсіл додаємо за смаком. В кінці приготування надаємо супу пікантності з допомогою свіжої зелені. Подаємо зі сметаною.