А чи знаєте ви, що кухня без м'яса може бути набагато смачніше і корисніше м'ясної? Пропонуємо вам оцінити і здивувати своїх близьких оригінальними рецептами приготування котлет з квасолі, які відмінно підійдуть до будь-якого гарніру і різноманітять ваш повсякденний раціон.
Котлети з консервованої квасолі
Інгредієнти: банку консервованої квасолі - 450 г; цибулина - 05 шт.; часник - 3 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; кмин - 1 ч. ложка; панірувальні сухарі - 100 г; зелень петрушки; гострий червоний перець - 1 ч. ложка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати котлети з квасолі. В чашу кухонного комбайна кладемо розрізаний навпіл болгарський перчик без насіння, нашатковану цибулю і дрібно порубаний часник. Усе ретельно подрібнюють, додаємо до овочевої маси квасоля, свіжу зелень, і знову гарненько подрібнюють. Потім однорідну суміш перекладаємо в глибоку миску розбиваємо в неї яйце, кладемо приправи, гострий перчик і вливаємо соєвий соус .
Ретельно перемішуємо, додаємо панірувальні сухарі і злегка збиваємо масу виделкою. Далі формуємо котлетки невеликий форми, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі з двох боків до появи рум'яної скоринки. Ось і все, пісні котлети з квасолі готові!
Вегетаріанські котлети з квасолі
Інгредієнти: квасоля червона - 1 ст.; картопля - 2 шт.; сушені гриби - 50 г; борошно - 3 ст. ложки; сіль; порошковий часник - щіпка; коріандр - 05 ч. ложки; молоко або вода - 70 мл Приготування Для приготування цих котлет, червону квасолю і гриби попередньо замочуємо в окропі. Години через два відварюємо боби до готовності. Картоплю миємо, заливаємо водою і варимо до розм'якшення, після чого очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. У чашу блендера кладемо варену квасоля з грибами і гарненько подрібнюємо.
Потім з'єднуємо квасоляний масу з картоплею, підсолюємо за смаком, додаємо спеції і всипаємо борошно. Замішуємо однорідний фарш, формуємо котлетки, викладаємо їх на розпечену сковороду з маслом і обсмажуємо з двох сторін по кілька хвилин. Готові котлети з квасолі з грибами подаємо зі сметаною і свіжою зеленню.
Котлети з білої квасолі
Інгредієнти: біла квасоля - 200 г; рис - 80 г; масло вершкове - 3 ст. ложки; мелений імбир - 05 ч. ложки; сушений кріп - 1 ч. ложка; панірувальні сухарі; спеції. Приготування Білу квасолю замочуємо з вечора, щоб до обіду наступного дня вона гарненько набухла. Потім відварюємо окремо боби і рис до готовності, після чого перекладаємо їх у чашу блендера і подрібнюємо начинку до однорідного стану. Додаємо у готовий фарш масло, приправляємо його спеціями і сіллю.
Гарненько вимішуємо масу, вологими руками формуємо котлети, обвалюємо їх ретельно в сухарях, викладаємо на деко і випікаємо при 180 градусах в духовці близько 20 хвилин. Подаємо готове блюдо з овочевим гарніром і різними соусами.
Котлети з квасолі та картоплі
Інгредієнти: картопля - 300 г; консервована квасоля - 1 банка; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 100 г; рослинна олія; спеції. Приготування Картоплю ретельно миємо від забруднень і відварюємо в злегка підсоленій воді в мундирі. Потім зливаємо воду, чистимо, розминаємо в пюре і додаємо баночку консервованої квасолі. Усе ретельно подрібнюємо, розбиваємо яйце, кладемо за смаком спеції і дрібно нарізаний зелений лук. Отриману масу добре перемішуємо і вологими руками формуємо невеликі котлетки. Далі обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо до золотистого кольору на розпеченому маслі з двох сторін.