Традиційно ми звикли їсти галушки зі сметаною, шкварками, або вершковим маслом. Але мало хто знає, що галушки можна готувати з ще більш широким спектром різноманітних добавок, наприклад, з сиром або сиром. Саме останньому варіанту цієї страви ми і вирішили приділити особливу увагу.
Рецепт галушок з сиру
По суті, галушки з сиру мало чим відрізняються від лінивих вареників. Подавати таке блюдо можна як в солоному варіанті з маслом і шкварками, так і в доповненні з солодкими соусами, або варенням.
Інгредієнти: сир - 1 упаковка (250 г); вершкове масло - 80 г; яйце - 1 шт.; борошно - 80-90 г; сіль, цукор - за смаком. Приготування Секрет того, як приготувати смачні галушки з сиру криється в консистенції останнього. Сир повинен бути дуже м'яким і однорідним, з дрібними зернами. Таким чином, перед приготуванням тіста, сир протираємо через сито і лише тоді змішуємо з цукром, м'яким вершковим маслом (близько столової ложки, а решта зберігаємо для подачі) яйцем і борошном.
Якщо ви готуєте солодкі галушки - можна додати в тісто трохи ванільного цукру, або есенції. Ретельно збиваємо сирну масу блендером і підсипаємо просіяне борошно. Готове тісто не повинно бути крутим, щоб готові галушки не вийшли тугими і гуязиками. З тіста робимо ковбаску і нарізаємо її на шматочки.
Варимо галушки 3-4 хвилини після спливання, потім виймаємо шумівкою і відразу ж заправляємо маслом. Подавати такі галушки з сиру можна з варенням, або полуничним соусом останній готується елементарно просто: 500 г полуниці проварюємо з 1/2 ст. цукру і такою ж кількістю води близько 30 хвилин. Доповнюємо соус соком половинки лимона. Перед подачею соус можна пюрировать, або протерти через сито, а можна залишити шматочки ягід цілими.
Галушки з сиру зі шпинатом
Інгредієнти: сир - 300 г; твердий сир - 100 г; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст.; часник - 2 зубчики; шпинат - 180 г; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Сир натираємо і змішуємо з протертим сиром і яйцем. В майбутнє тісто додаємо дрібку солі і попередньо ошпарений і нарізаний шпинат. Присмачую тісто пропущеним через прес часником і додаємо просіяне борошно. Готове скачуємо тісто в ковбаску і нарізаємо на порційні шматочки. Варимо галушки після спливання 3-4 хвилини.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо галушки до золотистого кольору з обох сторін.